Kiraz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü’nden muhtarlara Zirai ilaç kullanılması Boş zirai ve boş kovanların yerlere ormanlık alanlara ve çöplere atılmaması konusunda konferans verildi
.

Kiraz Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sabri Zafer Ölmez ve Orman Bölge Müdürlüğünden Ödemiş Şef Vekili Nilgün DinçerVeteriner Hekim Engin Özpınar ,Ziraat Mühendisi Gamze Gürol , Ziraat Mühendisi Aylin Şimşek,  2014 Avcılıkla Mücadele yılı olması sebebiyle Kiraz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda muhtarlara bilgilendirme toplantısı yaptılar.

Toplantı, yaklaşık 30 mahalle muhtarı, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü’nden yetkililerin de katılımıyla gerçekleşti. Orman Bölge Müdürlüğü’nden Ödemiş Şef Vekili Nilgün Pekçol yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Tarla ve ormanlık alanlarda boş ziraat kutuları ve boş kovanların toplatılması, 2014 yılında küçük avcılıkla mücadele yılı program kapsamında son yıllarda kullanılmış bazı zirai ilaç kutuları ve yersiz av tüfeği kovanlarından kaynaklanan kirliğinin çok arttığı görülmekte. Bu durum içme suyu kaynaklarına zehirli maddelerin karışmasına ve o kaynağını kullanan evcil ve yaban hayvanların zehirlenmesine yol açtığı belirlenmiştir. Söz konusu sorunun giderilmesi amacıyla boş zirai ilaç kutuları ve boş kovanlar çevreye atılmaması konusunda dikkat edilmesi gerekir.

Ayrıca Küçük Menderes havzası kirliliği önleme çalışmaları kapsamında bir açıklama yapan Kiraz Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Sabri Zafer Ölmez'de şunları söyledi, "Küçük Menderes havzasında oluşan tarımsal kaynaklı toprak ve su kirliliğinin önlenmesi amacıyla boş zirai ilaç kutuları çöplere atılmaması konusunda çiftçilerimizin dikkat etmesi gerekir" diyerek uyarıda bulundu.

 

HABER: SEMİH DURSUN

Editör: Haber Merkezi