İlk olarak Kiraz Şehit Birol Uysal Parkı’nda bulunan Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı. Ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam eden program Kiraz Belediyesi Başkanlık makamında yapılan bayramlaşma ile on buldu. 
Gerçekleştirilen kurtuluş törenine Kiraz Kaymakamı Mustafa Akgül, Kiraz Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Akpınar ve bazı kurum ve kuruluş amirleri katıldılar.

Gerçekleştirilen kurtuluş etkinliğinde bir konuşma yapan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül,“1 Eylül biz Kirazlılar için var oluşumuzla yok oluşumuz arasında bir dönüm noktasıdır. Bütün benliğimizle idrak etmemiz gereken bir tarihin adıdır. Aynı zamanda 1 Eylül, acıyla çileyle yoğrulan bu toprakların gerçek sahipleri olan atalarımıza duyduğumuz minneti dile getirmek için de bir vesiledir. Bugünün kutlanış gayesi kuru bir kahramanlık destanından ibaret olmamalıdır. Bugün, milli şuuru canlı tutmak, tarihi gerçeklerin ışığında yeni bir gelecek inşa etmek için hafızamızı uyarıp yeni bir diriliş için hepimizi harekete geçirecek bir milat olmalıdır. Bir zamanlar bu topraklarda yaşanan hüzünleri, ağlayan gözleri, yitirilen canları, yarım kalmış sevdaları unutmamalı, bu derin acıları bir daha yaşamamak için var gücümüzle çalışmalıyız.”

Editör: Haber Merkezi