Geçtiğimiz Perşembe günü Kiraz Devlet Hastanesinde 2014 yılı Afet tatbikatı yapıldı. “Yangın ve Hasta Tahliye Tatbikatı” senaryosu doğrultusunda yatan hasta odasında tutuşan kablo ve perdelerin yangın çıkartmasıyla başladı.
Tatbikat sırasında İzmir Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığına, olay yeri ve çevresinde güvenlik önlemlerini alması için durumu Kiraz Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Kiraz Emniyet Müdürlüğün de senaryo icabı güvenlik önlemi aldı. Yangının söndürülmesi için Hastane Güvenlik Personeli de yangın bölgesindeki ve çevresindeki gerekli güvenlik önlemlerini aldı.
Yapılan tatbikata Servis de yatan, yangın ve dumandan etkilenen 20 hasta hastane görevlileri eşliğinde yangın merdivenlerinden, asansörden ve acil çıkış bölgesinden tahliye edilerek hastane bahçesindeki çadırlara taşındılar.
Konu hakkında bilgi veren Tatbikat Sorumlusu Hastane Müdürü Durmaz Erdem “Her yıl iki aşamalı yapılan bu tür planlı tatbikatların 1.ncisi yangın ve hasta tahliyesi” 2. ise kitlesel yaralanma vakası ”olarak il Afet koordinasyon komitesi tarafından organize ediliyor. Burada amaç olası afet ve olağan üstü durumlarda malzeme ve personel gücünün test edilmesi olası eksikliklerin zamanında telafi edilerek istenmeyen olaylarda önceden ön görüde bulunmaktır. Kiraz Devlet Hastanesinin “2014 yılı Yangın ve Hasta Tahliye Tatbikatı” tüm ekiplerin üstün gayretleri ile icra edilmiştir. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz”
Editör: Haber Merkezi