Kiraz Belediyesi, içinde belediye hizmet alanı, tiyatro salonu, cep sineması, toplantı salonu ve nikah ve düğün salonlarının yer alacağı yeni Hizmet Binası ve Kültür Merkezi'nin projesine hazırlanıyor. 5 katlı olacağı öğrenilen yeni yapı hem Kiraz Belediyesi'nin hizmet binası ihtiyacını giderecek hem de Kiraz'a yeni sosyal yaşam alanları kazandıracak.
Projesi İstanbul Teknik Üniversitesi'nde hazırlanan kompleksin ihalesine sonbaharda çıkılarak, yılbaşından önce temel atılması hedefleniyor. Mevcut ilçe pazarının hemen yanında bulunan 1 Eylül Parkı'nda toplam 5000 metrekarelik alana sahip olacak yeni Hizmet Binası ve Kültür Merkezinin bodrum katında otopark, zemin katında dükkânlar ve belediyenin tahsilât yapan vezneleri, zabıta, emlak ve su işleri birimlerinin yer alması düşünülüyor. Birinci ve ikinci katta belediyenin diğer birimlerinin yerleşimi planlanırken, üçüncü katta cep sineması, nikâh salonu ve en üst katta da kapalı düğün salonunun yapılması amaçlanıyor.
İzmir'e en uzak ilçeler arasında yer alan Kiraz'ın böyle bir yapıya ihtiyaç duyduğunu ifade eden Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, projenin titizlikle, ilçe dokusuna ve çağa uygun şekilde hazırlandığını söyledi.
"Bütçesi yaklaşık 4 milyon Türk Lirası hesaplanan bina, bu çok yönlülüğü ile Kiraz halkının gereksinimlerine yanıt verecektir" diyen başkan Korkmaz, “Artan hizmet çeşitliliği nedeni ile mevcut belediye hizmet binası yetersiz kalmaktadır. Gerek bu durum, gerekse cep sineması, büyük bir toplantı salonu olmayışı ve de artan araç sayısına paralel olarak otopark gereksinimini karşılamak amacı ile bu binanın inşasına kısa sürede başlamayı düşünüyoruz. Dileğim en kısa sürede bu işi tamamlayarak değerli Kiraz halkının hizmetine sunmaktır" diye konuştu. Kiraz’a renk katacak bu tesisi Kirazlılar şimdiden beklemeye başladı
Editör: Haber Merkezi