HABER NAZİF HARUPÇU
Kiraz Belediyesi ile Belediye-iş arasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi dün Kiraz Koru Motelde düzenlenen imza protokolü ile mutlu sona ulaştı.Belediye işçilerinin de katıldığı yemekli toplu iş sözleşmesine Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, Belediye- iş İzmir Şube Başkanı Salih Er, Sendika Temsilcileri Hatice Kabadaş, Mehmet Avcı ve Hasan Babacan ile belediye işçileri katıldı.
Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Sendikanın İzmir Şube Başkanı Salih Er, “Ülkemizde emekçilerin ciddi sıkıntıları var. Bunlardan birisi taşeron sistemi. Var olan ciddi engelleri aşarsak, örgütlenme anayasal teminat altına alınırsa, İşçi sınıfı örgütlü olarak Sosyal, ekonomik alanda rahatlar. Bizlerde mutlu oluruz. Türkiye’de 15 milyon insan çalışıyor, ancak az sayıda sendikalı var. Eğer şirket ise toplu sözleşmelerin yapılmasında ciddi sorunlar oluşuyor. Eğer bugün Bel-Mar şirketinde toplu iş sözleşmesi imzalanıyorsa, bunun şans olduğunu düşünüyorum. Başkanımla oturduk, müzakere yaptık, teklif ve talepleri görüştük. İçeri girdiğimizde yüzde 12 talebimiz vardı. Asıl taslak yüzde 25 idi ama Bel-Mar gelirinin giderinin yüzde 70’nin işçi gideri olduğu görüldü. Bu nedenle, şirketin toplu iş sözleşmesi imzalandı.Asgari ücret maddemiz var. Ayrıca toplu sözleşme üzerine Haziran ayındaki asgari ücret farkını da alacaklar. Mayıs ve Temmuz ayındaki yardımlar da 250 liralık iki dilimde parasal olarak ödenecek. Net 500 lirayı 250’şer liralık ayrı dilimle alacaklar. Başta Belediye başkanımıza, bürokratlara, sendika temsilcilerimize teşekkür ediyorum.
Ben de belediye işçisiydim. Bugün sendika başkanı oldum. Sizlerden isteğim iş anlamında ciddi şekilde işinize sahip çıkmanızı ve halktan toplanan vergilerinde hizmet olarak karşılığını vermek durumundayız” dedi.

Ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül,

“Sözleşme için beklemek durumundaydık. Belmar’ın kapanması durumu söz konusu idi. Yüzde 12’lik artış söz konusu. Haziran ayında ek zam var. Yeni sözleşme ile yıllık 500 lira erzak, yakıt paketini parasal olarak Mayıs ve Temmuz aylarında olacak. 250 lirası hemen yatacak. İçeri de alacakları olanların ücretlerini peyder pey ödemeye devam edeceğiz.

Sözleşme 3 yıllık olacak ve artı enflasyon artışı söz konusu. Zor bir kış geçirdik ama emeğinizle bu sıkıntıları aştık. Bu yüzden sizlere teşekkür ediyorum. Gelir ve gider dengesini düşünmek zorundayız. Taşerona geçmenizi istemedim ama geçmişten gelen sıkıntıları aşmak durumundaydık. Hayırlı olsun” dedi.Ve 187 işçi adına sendikal toplu sözleşme taraflarca imzalandı.

 

  

 

Editör: Haber Merkezi