Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, Aralık ayı içerisinde bir internet gazetesinde çıkan “Kiraz Özel Dosyası” adı ile yapılan haberleri yalanlayarak Kiraz Belediyesine ait Koru Otelde bir basın açıklaması düzenledi.
Geçtiğimiz günlerde bir internet gazetesinde, Kiraz Belediye Başkanı Şengül, hakkında Teyzesinin evinin önüne kadar kilit parke taşı döşediği, Şoförünün makam aracıyla kız kaçırdığı, makam şoförünün motosikletli bir şahsa çarpıp olayın ört bas edildiği, Kiraz Belediye Başkanı Şengül’ün MHP görünümlü AKP’li olduğu ve son olarak, Kiraz Belediyesi meclis kararı olmadan BELMAR şirketine para aktardığı yolunda çıkan haberlere ilişkin yanıt verdi.
Kiraz Belediyesi Yasalara Aykırı İşlem Yapmaz, Yaptırtmam!
Her asılsız ithama belgelerle yanıt verecek durumda olduğunu belirten Başkan Saliha Şengül haberi yayınlayan İmtiyaz Sahibi E.Y hakkında Pazartesi günü yasal işlem başlatacaklarını belirtti.

Başkan Şengül; “Gazetecilik ilkelerine aykırı hareket eden internet gazetesi imtiyaz sahibini E.Y Bey’i de bu toplantıya davet ettik. Ancak İzmir’de oturduğu için katılamayacağını belirtti. Üzülerek belirtmeliyim ki aslı olmayan konular ile gündemde yer almak son derece can sıkıcı bir durum. Ancak sevgili Kirazlı Hemşerilerimi doğru bilgilendirmek adına burada bulunuyorum. Her asılsız ithama belgelerim ile yanıt verecek durumdayım ki açıklamalarımı yaptım. Sayıştay tarafından denetlenen bir kurum olan Kiraz Belediyesi nasıl olur da Meclis Kararı olmadan şirketi BELMAR’a para aktarımında bulunabilir ki? Meclis Kararını ve diğer dokümanları sizlerle açık yüreklilik ile paylaşıyorum çünkü çekineceğim hiçbir husus yoktur. Teyzemin evinin yolu ise fotoğraflarda görülmektedir. Parke taşı döşenmiş bir görüntüsü var mıdır? Sizlere soruyorum. Her zaman doğruluktan yanayım, Kiraz Belediyesi Yasalara Aykırı İşlem Yapmaz, Yaptırtmam! Detaylı basın bildirimiz görüntülü ve yazılı bir biçimde hazır olup gün içerisinde basın mensuplarına iletilecektir. Yersiz, kanıtsız ve asılsız habercilik yapan, kamuoyunu yanlış bilgilendiren kişi ve kuruluşları da 5 Ocak 2015 Pazartesi Günü yargıya başvurarak haklarında suç duyurusunda bulunacağımı sizler ile paylaşmak durumundayım.”

 Şengül “Böyle habercilik olur mu?

Başkan Şengül haberleri öğrendiğinde, siteye giriş yaparak haberleri yapan şahsa ve Hukuk danışmanına ulaştıklarını belirtti. Ancak şahsın hukuk danışmanın “Benim onlarla hiçbir alakam yok. Benim ismimi izinsiz kullanıyorlar yanıtıyla karşılaştıklarını belirten Şengül “Bu haberleri öğrendiğim zaman haber sitesine giriş yaptım, iletişim bilgilerinde E.Y isimli şahsın imtiyaz sahibi olduğunu öğrendim ve sitede yazan 2 numarayı da arayarak şahsa ulaşmaya çalıştım. Her iki numarada kullanılmadığı için sitenin Hukuki danışmanı olan şahsa özel kalemim ulaşarak sitenin avukatı siz misiniz diye sorduğunda ‘ benim onlarla hiçbir bağlantım yok bende bu konudan rahatsızım benim ismimi de izinsiz kullanıyorlar’ diyerek telefonu kapatmıştır. Daha sonra E.Y isimli kişinin telefon numarasını özel kalemim tarafından diğer belediyelerden bulunmuştur. E.Y’ı arayarak ‘Başkan Şengül’ün teyzesinin tarlasındaki damının önüne kadar kilit parke taş döşediği yer alıyor. Geçtiğimiz hafta bu iddialar konuşulurken, kadastrodan tescilli yoldan 100 metre uzakta olan tarlanın içine kilit parke taş döşemek için kumun serildiği belirtilmişti.  Haberimizin yayınlandığı bu dakikalarda kilit parke döşeme işlemi tamamlanmış olabilir.’  Haberi ile ilgili bu haberi yaparken gelip başkanın teyzenin damının önündeki yolu gördünüz mü ve bu alanda herhangi kum serme ve taş döşeme işleminin gerçekleştiğini gördünüz mü ellinizde herhangi bir belge var mı? diye sormuş. E. Y isimli şahıs ’Ben Aydın Doğan değilim, böyle her şeyi belgeleyemem ben haber yaparım karşımdakine cevap hakkı veririm demiş, bunun üzerine danışmanım   ’ iyi o zaman, siz her şeyi araştırmadan haber yapın leke atın karşı taraf bunu temizlemekle uğraşsın, böyle habercilik olur mu? diye sormuştur. Kamuoyuna soruyorum habercilik böyle bir şey midir? Belgelere dayalı olmadan haber yapacak leke atacak bizde olmadığını belgelendireceğiz.( böyle habercilik olur mu?)”

“Şoförümün Özel hayatı hiç kimseyi ilgilendirmez”

E.Y isimli şahsın yine başka bir haberde şoförünün makam aracıyla kız kaçırdığını ve makam şoförünün kendisinin olmadığı bir zaman diliminde, kaza yaparak bir şahsa çarptığı ve olayın ört bas edildiğin iddia ettiğini olayların çarpıtıldığını belirterek şöyle yanıt verdi. Şengül “Belediye Başkanının şoförü makam aracıyla kız kaçırıyor. Şeklindeki haberi de danışmanımız E. Y’a bu haberinde gerçeği yansıtmadığı kız kaçırma olayının kızın gönüllü olarak Başkanın şoförü ile birlikte arkadaşının arabasıyla gittiğini ve bunda herhangi bir adli işlemin olmadığını ve de bu konunun Belediye Başkanını ilgilendirmediğini herkesin özel hayatı kendisini ilgilendirir demesi üzerine E.Y isimli şahıs “ Mizahı Türkler bulmuştur, kız kaçırma olayı mizahi bir durumdur. Makam şoförü başkanın olmadığı bir zaman diliminde 2-3 arkadaşıyla Ödemiş istikametine giderken motosikletli birine çarpıyor motosikleti kullanan yaralanıyor ve konu ört bas ediliyor) şeklindeki haber ile danışmanımız E.Y a böyle bir olayın olduğu ancak bu haberinde çarpıtıldığı belirtmiş. Konunun esasen makam şoförünün Ödemiş’e görev için tek başına gittiği sırada kaza yaptığı durumu hemen 155 ve 156 unsurlarına bildirdiği bununla ilgili gerekli işlemlerin Ödemiş Bölge Trafik ve Kaymakçı Jandarma Karakolu tarafından yürütüldüğü bu konunun da hiçbir şekilde ört bas edilmediği söylenilmiştir. Bunun üzerine E.Y isimli şahısın bu söylediklerinizi yazıya dökün demesi üzerine Danışmanımız bunu yazıya dökmeye gerek yok ben gerekli açıklamayı yaptım. Yazılı açıklamayı size mail olarak atmayacağız Resmi Facebook sitemizde yayınlayacağız isterseniz oradan alabilirsiniz demiştir.”

“Şeffaf belediyecilik anlayışı ile belediyecilik yapıyoruz. Kapımız herkese açık”

BELMAR şirketiyle ilgili olarak E.Y isimli şahsın kendilerine mail gönderdiğini, bunun üzerine E.Y Kiraz’a davet ettiklerini kendilerinin şeffaf belediyecilik anlayışıyla belediyeyi yönettiklerini ve bu iddia edilenleri kendisine belgeleri sunabileceklerini belirtiklerini söyleyen Şengül “Kiraz Belediyesi Şirketi…” İle ilgili haberinizi eksik evraklarla yapmayın, diğer haberler gibi yanlış olmasın gelin biz sizi ağırlayalım istediğiniz her evrağıda sunalım, biz şeffaf bir belediyeyiz demiştir.  E Y’ ın yazmış olduğu gibi( e-postama şirket ile ilgili belge göndereceğini hatta haberde kullanmam adına sıkıntıları yazacağını ifade etmiş ) şeklindeki haber gerçeği yansıtmamaktadır. Biz şahsı Kiraz Belediyesine davet ettik ve şeffaf belediye olduğumuzu belittik. Ve bu Haberci arkadaşımızın bu kadar asılsız haberleri peş peşe yapmasının nedenini hala anlayamıyoruz.”

“Öleceğimi de bilsem doğrudan şaşmam”

E.Y isimli şahsın Kendisine hitaben yaptığı Kiraz Belediye Başkanı MHP görünümlü AKP’li çıktı haberinin üzerine basın mensuplarının kendisini aradığını konuyla ilgili olarak Ege TV’nin daveti üzerine canlı yayına katıldığını belirtti. Şengül “Kiraz Belediye Başkanı MHP görünümlü AKP’li çıktı haberi ile ilgili basın mensuplarını araması ve Ege TV’ nin daveti üzerine açıklama yapma gereği duydum. Ege TV deki canlı yayından sonra” Babanızın kemiklerini sızlatmadınız mı başkan” yazısında tarafıma suçlamalarda bulunmuştur. E.Y isimli şahsa soruyorum?  2008 yılında haberim olmadan kim tarafından üye yapıldığımı bilmediğimi söyledim. Dürüst olduğum için mi babamın kemiklerini sızlatıyorum? Şunu bilmelisiniz ki öleceğimi de bilsem doğrudan şaşmam! Ortada bir yanlış varsa bunu dile getiririm. Sizin haber anlayışınız gibi değildir benim doğrularım, doğru neyse o’dur! Yine yazmış olduğunuz yazıda benim “AKP üyesi olduğumu gösteren belge internet ortamında 5 yaşında, ilkokul 1.sınıfa giden çocuğun elde edebileceği bir belgedir, ama haberciliğimizi İzmir değil dünya biliyor şeklindeki yorumunuzda haberinizde yer alan belgeler interneti kullanabilen her orta seviye zekaya sahip insanların elde edeceği belgelerdir.” Şeklindeki bilgi bile şahsın kanunları bilmediğini göstermektedir.  Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Parti Üyelik Sorgulama işleminin şahsa özel olduğu bu bilginin TC Kimlik numarası ve anne kızlık Soyadı ile elde edilebilecek bir bilgidir. Kanunumuzda özel hayatın gizliliği ve kişisel verilerin izinsiz kullanımı SUÇ’ tur. Bununla ilgili 5 Ocak Pazartesi Günü Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.”

Meclis kararı karşısında utanmayacak mısınız?”

Son olarak ilgili sitede BELMAR şirketiyle ilgili olarak hukuksuz bir şekilde şirkete para aktarıldığını iddia etiğini belirten Şengül “En son olarak” Meclis kararı almadan şirkete aktardığınız paraların hukuksuzluğu ortaya çıktığında sayın Başkan yargılanmayacak mısınız?” sorusuna şu cevabı vermek istiyorum. Para aktarımının Meclis kararıyla olduğunu belgelendirdiğimde ”utanmayacak mısınız?”  Şu ana kadar Kiraz Belediyesi ile ilgili yaptığınız tüm haberleri yalanladık. Sizin haberciliğinizi bırakın Dünya bilmesin, İzmir’imizi de kötü tanımasınlar. E .Y sizi muhataba olarak cevap verdiğim için Kiraz Halkından özür diliyorum. Çünkü Kiraz üzerinden prim yaptınız. 2015 genel seçimde aday olursunuz artık.”

Haber:
 Ayşe AKYÜZ
Editör: Haber Merkezi