Kirazda yaşanan ambulans sıkıntısı zaman zaman yaşanan kazalarda zorluklar yaşanmasına sebep oluyor can kayıplarına meydan veriyordu. Geçtiğimiz günlerde bu sıkıntıyı dile getiren çemberli efenin sıkıntısına Sağlık Bakanlığı kayıtsız kalmayarak Kiraz’a iki ambulans gönderdi.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül’e teslim edilen ambulansların yakın zamanda Kirazlıların hizmetine sunulacağı belirtildi. Kiraz da büyük bir açığı kapatacak olan ambulanslar tam teşekküllü olarak 1 Kiraz devlet hastanesine diğeri ise Kiraz Belediyesine gönderildi. Ayrıca 112 acil birimi yeni bir oluşturulan bir ekiple Kiraz’a hizmet verecek. Kiraz Devlet Hastanesinin yetersiz olması nedeniyle Kiraz’a 75 yataklı devlet hastanesinin talimatının verildi.

Konuyla ilgili olarak düşüncelerini aldığımız AK Parti Kiraz İlçe Başkanı Mehmet Emin Avşar “Kiraza 2 tam teşekkülü ambulans teslim edildi. Bir tanesi hastaneye diğeri ise belediyeye verildi.112’de yeni bir birim oluşturularak Kiraz’ın ihtiyacını karşılamak için yeni bir ekip hizmet verecek. Bunun yanında 75 yatak kapasiteli Kiraz’a bir hastane yapılması için talimat verildi.”

Editör: Haber Merkezi