Sağlık alanında son 10 yıl içinde atılan adımlar, yaşanan kayda değer ilerlemelerin güzel bir örneği önceki gün Tire Kızılay Derneği Barınağında yaşandı. Kimsesiz, ihtiyaç sahibi durumunda çoğu yaşlı olan vatandaşların yaşadığı göz göz odalardan oluşan barınağa Tire Devlet Hastanesi ‘Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri’ ekibi gitti.

Kızılay Derneği odalarında kalan kimsesizlerin sağlık durumuna bakıldı

Burada zor şartlarda yaşayan, Kızılay Derneği’nin yanı sıra Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Belediye Aşevi’ni yardım ve destekleri ile hayatlarını ikame eden vatandaşların yaşlılık veya hastalıktan dolayı Hastaneye gidememe durumu olabileceğini düşünen Hastane yönetimi, yerinde sağlık taraması hizmeti veren birimi Kızılay Derneği Barınağına gönderdi.

Burada kalan yaşlı ve gariban vatandaşlarla yakından ilgilenen ve herhangi bir sağlık sorunu yaşayıp yaşamadıklarını soran ve genel durumlarını gözlemleyen birim personeli, barınakta kalan vatandaşların, “Allah’a şükür şuan için aramızda hasta olan ve şikayeti olan yok” şeklindeki cevap üzerine adresten ayrıldı.

Tire’de 360 hastaya bu hizmet verilmekte

İlgili birim ve bu birimin Tire’de ortaya koyduğu hizmetler hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunan Tire Devlet Hastanesi yönetimi şu açıklamalarda bulundu: “Ülke genelinde 5 yıl önce başlatılan bu uygulama ilçemizde de aktif şekilde yürütülmekte. Doktor, hemşire, sağlık memuru, sekreter ve şoförden oluşan ekip, kendilerine tahsis edilen araçla, günlük 8 saat mesai üzerinden hizmet vermekte. Tek işi bu şekilde her gün yerinde sağlık hizmeti vermek olan ‘Evde Bakım ve Sağlık Hizmeti’ biriminin başında şuan için Genel Cerrahi Uzmanı olan Dr. Mehmet Fatih Daşıran yer almakta. Bu birim genel olarak ‘yatalak’ ve ‘kanserli’ hastaların evde bakımı sağlık hizmetlerini vermekte. Bunun yanı sıra, önceki gün yapılan uygulamada olduğu gibi yaşlı ve kimsesiz kimselerin sağlık sorunu yaşayıp yaşamadıkları da kontrol edilebilmekte. Tire’de köylerde dahil olmak üzere, toplamda 360 kayıtlı adrese bu hizmetler şuan için verilmekte. Bu hizmeti alanların tamamına yakını aldıkları hizmetten ve hizmet kalitesinden oldukça memnun. Evde Bakım ve Sağlık Hizmetlerinden faydalanması gereken, bu şartlardaki hastalar; ‘444 38 33’ numaralı telefondan İzmir il plaka kodunu tuşlayarak, ilgili birimlerle iletişim kurabilir.”

Editör: Haber Merkezi