Sokakta yaşayan vatandaşları soğuktan koruyabilmek için Fuar’daki holün kapılarını açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, erkekler için ayrılan 50 yatağın dolması üzerine kapasite artırdı.

Bu numaraları kaydedin: Büyükşehir yetkilileri, sokakta yaşayan vatandaşlar için Güçsüzler Evi'nin 361 71 51 numaralı (mesai saatleri dışında 361 00 82)  telefonunun aranması halinde mobil ekiplerin harekete geçeceğini bildirdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, barınma sorunu nedeniyle sokaklarda yaşayan vatandaşların aşırı soğuktan olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Örnekköy’deki Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nin ardından, Kültürpark’taki 4 No’lu holü de sokakta yaşayan, evsiz vatandaşlara tahsis eden Büyükşehir Belediyesi, erkekler ve kadınlar için ayrı bölümlerde 50’şer yatak hazırladı. Dün gece erkeklere ayrılan bölümün “tam kapasiteye” ulaşması üzerine, bugün 30 yatak daha ilave edileceği açıklandı.

Barınmak için gelenlere İzmir Büyükşehir Belediyesi Aşevi yemeklerinin yanı sıra sıcak banyo, yeni kıyafet ve sağlık desteği veriliyor. Büyükşehir yetkilileri, sokakta yaşayan vatandaşlar için Güçsüzler Evi'nin 361 71 51 numaralı (mesai saatleri dışında 361 00 82)  telefonunun aranması halinde mobil ekiplerin harekete geçeceğini bildirdi. 

 

Editör: Haber Merkezi