HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İzmir Konsolosu İpal Emin, Ödemiş’e gelerek, Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şubesini ziyaret etti.

Emin’i, dernek binası girişinde üyelerle birlikte karşılayan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şube Başkanı (Kıbrıs Gazisi )Selahattin Aktaşoğlu, konsolosa çiçek verdi.

Kıbrıs gazileri ve Kore gazileriyle dernek binasında bir süre sohbet eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İzmir Konsolosu İpal Emin ; “ Adımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İzmir konsolosluğu ama Ege Bölgesi sorumlusuyum. Gazilerimiz bizim için çok değerlidir, her zaman gönlümüzde ayrı bir yerleri bulunmaktadır. Yoğunluktan dolayı, bazen sizlerle ilgilenmek için zaman bulamıyoruz. Sizlere  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin selamlarını getirdim. Beni çok güzel ağırladınız için teşekkür ediyorum ”.

Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şube Başkanı Selahattin Aktaşoğlu ; “Bende sizlere burada bulunamayan gazilerimizin selamlarını getirdim. Derneğimize kayıtlı 385 üyemiz bulunmaktadır. Kore gazilerimizle birlikte hayatını kaybeden 30 gazimiz var.  Şu anda, üye sayımız 350 ‘ye düştü. Ödemiş Belediye Başkanımız Mahmut Badem, derneğimize güzel bir yer tahsisi için harekete geçti, kendisine teşekkür ediyorum”.

“ Sorunlarımızda biri olan psikolog temini için Sosyal politikalar il müdürlüğüyle görüştüm. Gazilerimize, eşleri ile birlikte 10- 15 er kişilik gruplar halinde psikolog eşliğinde bir sohbet düzenleyeceğiz. Konsolosumuz İpal Emin’e ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ederim” .

Daha sonra, İpal Emin ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu dernek üyeleriyle beraber, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu’nu ziyaret ettiler. 
Yapılan ziyaret sonrası Belediye Başkanı Mahmut Badem, Misafir Konsolos İpal Emin ve Dernek üyeleri onuruna bir öğle yemeği verdi.Daha sonra ÖYKAM( Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi)ne giden konsolos ve dernek üyeleri burada Müze görevlileri ile birlikte müzeyi gezdiler. Misafir konsolos müzeye hayran kaldığını belirtti.


Editör: Haber Merkezi