Meclisi’nin haziran ayı olağan toplantısında ise Yerel Güç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dilek Acar Özdemir, Belediye Başkanı Bekir Keskin’e hoş bir sürpriz yaptı. Dilek Acar Özdemir özel olarak yaptırdığı 82 ZAV 01 numaralı plakayı Keskin’e hediye etti. Özdemir’in bu jesti, il olmak için adımlar atan Ödemiş’in belediye meclis üyelerinden büyük alkış aldı.
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de, Dilek Acar Özdemir’in bu jestine, “83, 84, 85 olsa da kabulümüz. Bize bu sürprizi yapan Yerel Güç ailesine teşekkür ediyorum” dedi.
Plaka toplantı boyunca Keskin’in masasında yer aldı. Ödemiş’in il olması ile ilgili olarak görüşlerini bildiren Belediye Başkanı Bekir Keskin şunları söyledi:
“Bütünşehir yasası bizi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlıyor. 50 milyon TL bütçesi olan, altyapısı hazır olan bir kentiz. İl olmayı hak ediyoruz. Basında yer alan haberlerde il olmak için müracaat eden ilçeleri gördük. Milletvekili kanallarıyla müracaatlar yapılmış. Biz de müracaatımızı yapalım. Akdeniz Üniversitesi Profesörlerinden İbrahim Güngör’ün yaptığı araştırmada Ödemiş il olabilecek 8 ilçe arasında yer alıyor.”
Konuşmanın ardından belediye meclisince Ödemiş’in il olma dosyasının İçişleri Bakanı’na sunulması için Keskin’e yetki verildi.
“SPOR BAKANI PROJEYİ ÖDEMİŞ’E VERMİYOR”
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde ise bağımsız belediye meclis üyesi Mustafa Ali Fırtına motodrag pistiyle ilgili son gelişmeler hakkında bilgi istedi. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ise motodrag pistiyle ilgili olarak yaşanan süreçten Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı sorumlu tuttu. Keskin, “Kıvırıyorlar, Gençlik ve Spor Bakanı parayı Ödemiş’e vermiyor. Konya’ya verecekler” dedi.
Motodrag pistinin spekülasyon konusu haline geldiğini söyleyen Keskin, “Eski istasyon yakınındaki yeri motodrag pisti olarak belirlemiştik. Yeni bir yer bulduk. Kültür Park’ın arkasındaki alanı pist yeri olarak belirledik. Derenin olduğu yer için DSİ’den görüş istedik. Olumlu görüş geldi. İhaleye çıkılması halinde Spor Toto yüzde 10’luk kaynağı gönderecekti ancak kaynak hesabımıza aktarılmadı” dedi.
 OYNAYAMAYAN GELİN YERİM DAR DERMİŞ
Spor Toto’nun göndereceği para miktarını açıklamasından sonra hemen ihaleye çıktıklarını ve ihaleyi 2 etaba ayırdıklarını kaydeden Bekir Keskin, “Bize gönderilen sözleşmede böyle bir madde yok. Kamulaştırmayı bahane ediyorlar. İlk etabı tamamladıktan sonra pist yapılacak. Pist konusu ayrı bir konu. Belediye parasıyla motodrag pistini yapamayız. Parayı vermeyecekler, bahane arıyorlardı, kamulaştırmayı öne sürdüler. AKP İl Başkan Yardımcısı (Mahmut Badem) Spor Bakanı’na imzalatsın projeyi ele alalım. İlk ihaledeki alan tamamen belediyeye ait. Pist yapılacak yerde 2 bin metrekare bir alan kamulaştırılacak. Oynayamayan gelin yerim dar der” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi