Ödemiş Belediye Meclisi’nin yeni belediye binasıyla ilgili toplandığı olağanüstü meclis toplantısı dün 17.00’de Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Bekir Keskin başkanlığında toplanan mecliste iki madde görüşüldü. Keskin 1/5000’lik imar planı tadilatı için olağanüstü toplantı yapabildiklerini ancak büyükşehire bağlanmaları durumunda bu toplantıyı yapamayacaklarını, İzmir Büyükşehir Meclisi’nde gündeme alınacağı günü bekleyeceklerini ve işlerinin aksayacağını söyledi. Keskin, toplantıda büyükşehire bağlanmak istemediklerini yineleyerek, “İl olalım” dedi.
Gündemin ilk maddesi olan yeni belediye hizmet binası ile ilgili 1/5000 ölçekli nazım imar planı tadilatı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı ilk olarak İmar Komisyonu’na sevk edildi. Komisyon toplantısı sırasında toplantıya ara verildi.
Daha sonra gündemin ikinci maddesi ele alındı. Atık Su Arıtma Tesisleri, Biyogaz Tesisi ve Entegre Katı Atık Yönetim Tesisleri’nin bulunduğu arazinin Küçük Menderes sulama projesi kapsamında arazi toplulaştırması kapsamına dahil edilmemesi için bu tesisler için imar planı hazırlanması oybirliği ile kabul edildi.
Toplantı komisyona sevk edilen yeni belediye hizmet binası ile ilgili konunun görüşülmesi ile son buldu. Otogar’ın yerine yapılacak yeni belediye hizmet binası ile ilgili garaj esnaflarının açtığı davalardan birinin Ödemiş Belediyesi lehine sonuçlandığını, diğer davanın ise devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Bekir Keskin, ileride oluşabilecek olumsuzlukların projenin önünü tıkamaması adına bu imar plan tadilatlarını yaptıklarını anlattı.
Yeni belediye hizmet binası ile ilgili 1/5000 ölçekli nazım imar planı tadilatı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı oybirliği ile kabul edildi
Editör: Haber Merkezi