MHP Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kırlı’nın basın açıklamasının yer aldığı haber sonrası, Açıköğretim sitesinde İzmir/Ödemiş ibaresi yer aldı.

Kırlı, yaptığı basın açıklamasıyla Açıköğretim sınavlarının Ödemiş’te yapılması konusunda verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Açıköğretim sitesinde listede yer almayan Ödemiş ibaresi dün gece siteye yazıldı.

Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir’i birçok konuda göreve davet eden ve eleştiren Kırlı’ya, Demir sosyal medya hesabından cevap verdi.

Bunun üzerine büyüyen tartışma sonucu,  Demir’in hesabından Kırlı’nın araştırmadan basın açıklaması yaptığı iddia edilerek paylaşımlarda bulunuldu.

Konunun ardından bir basın açıklaması daha yapan MHP Ödemiş İlçe Başkanı Metin Kırlı,  “Sevgili Ödemişliler dün ve önceki gün yaptığım açıklamalardan sonra gördük ki istenildiğinde iktidarın gücü kullanılmak suretiyle Ödemiş'e ve Ödemişlilere hizmet edilebiliyormuş. Her ne kadar sorduğum soruların cevabını tam alamasam da açık öğretim sınavlarının Ödemiş'te yapılmasını tarafımızın baskıları sonucu sağlamış görünüyoruz. “

Demir’i vatandaşı yanlış yönlendirmekle suçlayan Kırlı, “Akp İlçe Başkanı Halil Demir olarak bunu evet; Metin başkan biz daha düne kadar verdiğimiz sözleri unutmuştuk, bu işleri beceremiyorduk, lakin sen bizi açıklamalarınla köşeye sıkıştırdın, gece yarılarına kadar telefon trafikleri yaptırdın, beni MHP ilçe başkanı verdiğimiz sözü tutmadığım gerekçesiyle bizi ifşa etti.  Millete mahcup olduk serzenişleriyle bakanlardan parti üst kademesinden yardım istettin diyemeyeceğini de biliyorum. Ama sen bu işi sana benim yaptırdığımı itiraf etmesen de millet her şeyi gördü. Sen sadece şuna cevap ver kafidir; Listede Ödemiş ismi bizim açıklamamızdan önce de vardıysa ilk açıklamamdan sonra beni telefonla aradın sabah 9 da neden haberi kaldırmamı istedin. Artı sen bu milleti bu kadar saf mı sanıyorsun Halilim; Biz ilk açık öğretim sınav yeri açıklaması yaptığımızda sen bize cevap olarak yoldan köprüden barajdan bahsetmedin mi? Her kes şahit değil mi? Biz ilk açıklamayı perşembe gecesi yaptık. Cumayı Cumartesi'ye bağlayan gecede Ödemiş'in isminin olduğu listeyi kara zorla yayınladın. Bunlar bir iktidar partisinin ilçe balkanına hiç yakışmıyor. Ayrıca doğal gazla ilgili atıp tutmuşsun; doğal gaz olayını biz hep destekledik sahip çıktık, takdir ettik belediye başkanı konuyu yakından biliyor. Neyse maksat hâsıl olmuştur. Nitekim bu hizmeti cümle alem senin yapmadığını benim yaptırdığımı görmüştür.” 

Editör: Haber Merkezi