Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı ’nın yayınladığı basın bildirisi şöyle, “Türkiye’nin en önemli Tarım üretim merkezi konumundaki Küçük Menderes Havzası ve İzmir'in birçok ilçesi Jeotermal Santral riskiyle karşı karşıya. İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon başkanlığının dün Jeotermal kaynak arama sahası ve jeotermal kaynak işletme ihalelelerini ilana çıkardıktan sonra bu ihaleye şehrimizde ve bölgemizde birçok sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar tepki gösterdi. Yeniceköy mahallesinde 10680 dekar alan 52330 TL ye saat 11.50 Mescitli mahallesinde 14867 dekarlık alan 52330 TL ye saat 12.05 de Kasım ayının 14 ünde Jeotermal Kaynak Arama sahası ihalesine çıkıyor. Ayrıca Çevre ilçelerimizde Kiraz, Bayındır, Tire'de her birinde on binlerce dönümlük birçok arazide bu arama ihalesi yapılacak.

Özellikle bölgemizde daha önceki dönemde temiz bir çevre ve yaşanabilir bir dünya hedefiyle çalışmalar yapan çevreci örgüt Küçük Menderes Havzası Koza Hareketi Derneği  (KOZADER) – Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Kent Konseyi bileşenleri ve ilgili muhtarlıklar yapılacak olan ihalenin sonunda Tarım Arazilerinin çok büyük zarar göreceğini ve daha birçok yönden bölgemize geri dönülmez olumsuz etkilerinin olacağını dile getirdiler.

Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı "Dünyanın en güzel en değerli en verimli topraklarına kurulmak istenen Jeotermal Santral projelerine bölgemizdeki tüm değerlerimizi olumsuz etkileyeceği ve sağlıklı yaşam hakkımıza zarar vereceği için şiddetle karşı çıkıyoruz.

Daha önceden bölgemizde yapılmak açılmak istenen birçok Altın madeni projesi, Küre köyündeki Jeotermal Santral projesi ve çevreye zarar verecek birçok işletme ve projesine geçmiş dönemde İlçemizin Sivil toplum kuruluşları olarak bir araya gelerek HavzaPlat Kozader çatısı altında mücadele ederek müsaade etmemiştik. Bu projeler henüz başlangıç aşamasında Çevresel Etki (ÇED) Değerlendirme izni alamamışlardı.

Editör: Haber Merkezi