Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen müzikal etkinlikler devam ediyor. 6 Nisan Perşembe akşamı saat 20.00’de “Türkülerle Yol Eğledik” adlı etkinlikle müzik severler, türküler eşliğinde keyifli ve özel bir yolculuk yapacaklar.

Geçtiğimiz günlerde Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenen “ Müzik ve İnsan” söyleşisinin ardından “Türkülerle Yol Eğledik”  adlı bir söyleşi ve dinleti gecesi düzenleniyor. Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Eğitmenlerinde Neyzen Murat Gezer, “Türkülerle Yol Eğledik” adlı etkinlikte katılımcılarla türkü söyleyerek, halk ozanları, Türk Halk Müziği’ne dair sohbet edecek. Neşet Ertaş, Aşık Veysel, Karacaoğlan gibi önemli halk ozanlarının hayatları ve türkü ile olan yolculukları da etkinlik içerisinde yer alacak.

Radyo kültürünün ortadan kalkmasının ardından toplumsal hafızamızda önemli bir yer tutan türkülerin gelecek kuşaklara aktarımı konusunda neler yapılabileceğinin de tartışılacağı etkinlikte katılımcılar türkülere eşlik edebilecek, halk müziğine dair de konuşabilecek. Neyzen Murat Gezer toplumsal hafızamızın mihenk taşı olan türkülerin unutulmadan, gelecek nesillere aktarılması, öneminin kavranması için düzenlenecek olan “Türkülerle Yol Eğledik” etkinliğine tüm Selçuklular’ı davet etti. 

Editör: Haber Merkezi