HABER: DİLEK AYVALI

Edinilen bilgilere göre Tire’de yeni emekli olan T.İ. isimli vatandaşa, kendisini polis olarak tanıtan şahıs cep telefonundan ulaştı. Telefondaki dolandırıcı, vatandaşın isminin terör örgütüne karıştığını ve parasını polise vermesi gerektiğini ifade etti. Bunun üzerine vatandaş dolandırıcıya inanarak, 95 bin lira parasını Tire Cumhuriyet Mahallesi Aydınoğlu Caddesi üzerinde belirlenen buluşma noktasında verdi.

4 Ocak 2017 günü saat 12.00 sıralarında parasını dolandırıcıya veren İ.T. olaydan birkaç saat sonra kendisini arayan dolandırıcıyı telefonla aradı fakat ulaşamayınca dolandırıldığı şüphesine kapılarak durumu Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi.

Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Aydınoğlu Caddesi üzerindeki buluşma noktasındaki ve çevresindeki iş yeri güvenlik kameralarını ve kullanılan güzergâhtaki mobese kameralarını incelemeye alarak şahsın eşkâlini belirledi.

Şüpheli şahsın kullanabileceği araçları incelemeye alan Tire polisi, şahsın 34 LP 6548 plakalı araç ile Tire’den çıkış yaptığını, araç sahibinin ve aracı kullanan şahsın kimlik ve adres bilgileri Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliğine bildirildi. 19 Ocak 2017 günü şüpheli B.Ç.’nin yakalanabilmesi için yapılan operasyonda şüpheli Şanlıurfa’da gözaltına alındı. Yapılan ev aramasında 2 adet ruhsatsız silah, 46 adet dolu fişek, 48 bin Türk Lirası ve 1270 Euro para elde edildi. Şahıs B.Ç., Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarıldı ve sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Haber Merkezi