Ödemiş Ticaret Odası, Uygulamalı Girişimcilik Kurslarının üçüncüsünü ekim ayında düzenliyor.İşsizliği azaltmak, istihdam sağlamak için sosyal ve toplumsal projelerde yer aldıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Sevin şunları söyledi:

“Odamız girişimcilik kursunun  üçüncüsünü düzenliyor.  Daha önce 2013 yılı temmuz ayında ve 2013 yılı sonunda başlayıp 2014 yılı başında tamamlanan iki tane KOSGEB Girişimcilik Kursu düzenleyen odamız  gelen istek üzerine  üçüncü kez kurs düzenleyecektir. Kurs ücretsiz olacak ve Oda Hizmet Binamızda yapılacaktır.

Biz kurs için başvuruları almaya başladık, girişimcilik kursuna katılarak yeni iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimci adaylarımızı başvuru yapmaları için odamıza bekliyoruz. Başvuru için adayların sadece kimlikleri ile odamıza gelmeleri ve başvuru evraklarını doldurmaları yeterli olacak.

Son başvuru tarihi 9 Ekim Perşembe günüdür, başvuruların toplanmasının ardından girişimcilik testleri değerlendirilerek belirli puanın üzerinde alan başvuru sahipleri 10 Ekim Cuma günü mülakata davet edilecektir. Mülakatın ardından eğitime katılmaya hak kazanan 30 girişimci belirlenecektir.  Kurs programı 70 saat olacak ve yüzde 80 oranında devam zorunluluğu vardır. İş dünyasına girmek isteyenler için kurs çok önemli bir fırsat, eğitimlerini tamamlayarak sertifika alan girişimci adayları projelerini hayata geçirmek için KOSGEB’den 30 bin liraya kadar hibe, 70 bin liraya kadar destek kredisi kullanabiliyor. 2 Ekim Perşembe günü de Odamız Konferans Salonunda,  KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Mustafa Çanakçı’nın da katılımıyla hem kurs için protokolümüzü imzalayacağız hem de bir bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. Bilgilenmek ve başvuru yapmak isteyenleri toplantımıza bekliyoruz” dedi. 

Editör: Haber Merkezi