HABER: GAMZE ONAN

Ödemiş’te emlakçılık yapan 58 yaşındaki 3 çocuk babası Adnan Akgün tam bir hayvan sever. Anafartalar Mahallesi Zeytinlik Caddesinde bulunan evine, işyerinden arabasıyla geldiği an, etrafını kediler çeviriyor.

Adnan Akgün, hayvanları çok sevdiğini, hiçbir zaman mahalleye eli boş gelmediğini belirtti. Akşam saatlerinde, Kültür Caddesinde bulunan işyerinden evine gelirken, bir poşet tavuk etiyle geliyor. Bu etlerin kokusunu alan mahalle kedileri, adeta arabanın etrafına doluşup miyav miyav demeleri komşuların ilgisini çekiyor. Bazıları Adnan Akgün’ün ayaklarına sarılıp ondan medet umuyorlar.

Adnan Akgün, et dolu poşeti ile beraber kedileri etrafında görünce mutluluğu görülmeye değer.

Akgün, poşetteki tavuk etlerini çıkararak bir bir minik dostlarını doğurmaya başlamasıyla arabanın etrafı değişik bir görünüme bürünüyor. Kediler et ziyafetiyle karınlarını doyurmanın adeta sevincini yaşıyorlar. Karınlarını doyan kedilerden bazıları kuyruk sallayarak Akgün’ün ayaklarına dolaşıyorlar.

Her gün aynı

Her gün akşamüzeri, aynı sahneleri yaşayan Adnan Akgün, “Ben hayvanları çok seven bir insanım. Dışarda miyavlayan bir kedi, havlayan bir köpek gördüğüm zaman, değişik bir duyguya kapılıyorum. Onları elimden geldiğince doyurmaya çalışıyorum. Mahallemizde çok sayıda sahipsiz kedi var. Bunlara sahip çıkmam benim insanlık görevim. Akşamüzerleri evime gelirken, tavuk eti alıp bunlara kedilere dağıtıyorum. Önceleri 5 kedi arabamın etrafında dolanırken, şimdi 30 a geçkin kedi evimin bulunduğu caddeye arabamla girer girmez, kediler miyavlarak arabamın etrafını dolduruyorlar. Bende her gün onları etle beslemekten gurur duyuyorum. Komşularımda benim kedilerle olan diyaloğumu görüyorlar ve takdir ediyorlar. Bu hayvanlar, sokak kedisi olduğu için sahip çıkan yok. Sersefil sokaklarda dolaşıyorlar ve kim bir miktar yiyecek verirse, onun evine koşmaya çalışıyorlar.

 Bende bu durumu bildiğim için sokak kedilerini ve bazende sokak köpeklerini doyurmaktan mutluluk duyuyorum, herkese bunu tavsiye ediyorum“ diye konuştu.  

Editör: Haber Merkezi