AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Beştepe’de şafağa kadar süren görüşmenin ardından sabah saatlerinde yeni kabine listesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu. Listenin onay almasının ardından Türkiye Cumhuriyeti 65.Hükümeti’ni kamuoyuna duyuran AK Parti Genel Başkanı Yıldırım bu açıklamanın ardından ilk grup toplantısına katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na emekleri için teşekkür sunan Yıldırım, kongrede verdiği ‘Erdoğan’ mesajlarını yineledi.

Yıldırım, “Erdoğan’ın yolu yolumuz, davası davamızdır” dedi.

AK Parti Grup Toplantısı’na İzmir teşkilatının coşkusu damga vurdu. Teşkilat tezahürat ve sloganlarla Yıldırım’a sevgi gösterilerinde bulunurken, AK Parti Genel Başkanı da kürsüden İzmir’e selam gönderdi. Yıldırım, Ödemiş-Kaymakçılı partililere de bir parantez açtı ve “Kaymakçı’yı belki bizim grup çok bilmez. Kaymakçı demek İzmir demek. Sizler bizim her şeyimizsiniz. Milletimiz mutluysa memnunsa biz ondan ancak ve ancak gurur duyarız” ifadelerini kullandı.

Bir ara coşku o kadar tavan yaptı ki Yıldırım konuşmasını sürdürebilme adına teşkilat üyelerinden bir süre tezahürat yapmamasını istedi.


İşte Yıldırım'ın öne çıkan mesajları:

Erzincan, İzmir, tüm mazlum coğrafyanın bu ortak iradesiyle gurur duyuyoruz. Anadolu topraklarında Türkiye’nin bağımsızlığı, güvenliği için gece gündüz demeden nöbet bekleyen kahraman güvenlik güçlerimizi, polislerimizi de buradan muhabbetle selamlıyoruz. Kahraman şehitlerimizi şükranla anıyoruz. Bugün yeni hükümetimiz kuruldu. Az önce ilan ettim. Ülkemize milletimize hayırlı olsun.

Kaymakçı’yı belki bizim grup çok bilmez. Kaymakçı demek İzmir demek. Sizler bizim her şeyimizsiniz. Milletimiz mutluysa memnunsa biz ondan ancak ve ancak gurur duyarız.

DAVUTOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Türkiye’ye hizmet etmek bize Allah’ın en büyük lütfudur. Değerli yol arkadaşım Sayın Davutoğlu’na bir kez daha ülkemiz, milletimiz için yaptığı güzel hizmetlerden dolayı grubum ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Anlamlı mesajıyla kongremizi onurlandıran Ak Partimizin kurucusu, genel başkanımız, liderimiz Türkiye’nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Erdoğan’a buradan sevgilerimizi saygılarımızı iletiyoruz. Sayın cumhurbaşkanım buradan AK Parti grubu olarak bir kez diyoruz ki, yolun yolumuzdur, davan davamızdır, sevdan sevdamızdır. Bu dün de böyleydi, bugün de öyle, gelecekte de böyle olmaya devam edecektir.

AK Parti yeri geldi vesayet odaklarının tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Partimizi kapatmaya kalktıklarında karşılarında Erdoğan ve yol arkadaşları vardı. Hükümetimize muhtıra verdiklerinde biz ancak hakkın ve halkın önünde eğiliriz diyen kadroların başında yine Recep Tayyip Erdoğan vardı.

'SESİM YİNE ARIZA MODUNA GEÇİYOR'

Sesim yine arıza moduna geçiyor. Onun için biraz bana müsaade edin bir 10 dakika meramımı anlatayım. Sonra istediğiniz kadar coşkuya serbestsiniz tamam mı?

Yeri geldi cumhurbaşkanlığı seçimi yapacağız 2007’de, hatırlayın bir hukuk icadı çıkardılar, 367 garabeti. Vesayetin başka bir şekliydi. Milli iradenin gücünü arkasına alan AK Parti’nin millet iradesinin gereğini yapmasına ön eğen bir girişimdi. Madem öyle işte böyle buyrun sandık dedik. AK Parti gerçek sahibine, sandığa gitti. Bizim sandıktan başka dayanağımız yok. Biz hatırlı etkili çevrelere boyun eğen, onların işaretleriyle istikamet belirleyen bir parti değiliz.

AK Parti 2007 seçimlerinden güçlenerek çıktı, çünkü davamız haklı, yolumuz doğruydu. Bu sefer cumhurbaşkanlığı seçimi kilitlenince dedik ki yine çözüm millettir. Millet kararını verdi. Cumhurbaşkanı, 'madem benim seçip gönderdiklerime seçtirmiyorlar, bundan böyle cumhurbaşkanını ben seçeceğim kardeşim' dedi.

Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin cumhuriyet tarihinde ilk defa milyonların oylarıyla seçilmiş bir cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanı memleket meselelerine karışıyor diyorlar. Eskiler gibi otursun orada merasim işlerine gitsin diyorlar. Milletime soruyorum vatandaşların oyunu alan bir cumhurbaşkanı ne yapacak? Millete karşı sorumluluğu var. Sorumsuzum diyemez. Kurumların uyum ve ahenk içinde çalışması için her türlü insiyatifi kullanıyor bundan sonra da kullanmaya devam edecek.

Önümüzde önemli konular var. Birinci konu terördür. Ülkemizin enerjisini tüketen, milletimizin barışını, güvenliğini tehdit eden terör en önemli konuların başındadır. Türkiye’yi bu terör belasından mutlaka kurtaracağız. Operasyon ne zaman bitecek diye bana soruyorlar. Cevap kısa ve net: Kanlı terör örgütü sivillerimize karşı silahlı saldırıları tamamen sonlandırıcıya kadar devam edecek. Güvenlik güçlerimize silahlı saldırısını durduruncaya kadar devam edecek. Mutlak surette vatandaşımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar devam edecek. Silahların tamamen yok olup ortadan kaldırılması sağlanıncaya kadar devam edecek.

'YOĞUN BİR GÜNDEMİMİZ VAR'

65. hükümet kuruldu. Mevlam güzel hizmetler yapmayı nasip eylesin. Bu grup toplantısından sonra Başbakanımızı ziyaret edeceğim. Kendisiyle bayrak değişimini gerçekleştireceğiz. Yoğun bir gündemimiz var. Saat 15:00’te Meclis açılacak. 65. Hükümet'in programını Meclis Genel Kurulu’nda okuyacağız. Güven oyu sürecini başlatacağız. Dün MKYK toplantımızı da gerçekleştirdik. Bugün de yakın çalışma arkadaşlarımızı belirledik. Onları da sizlerle paylaşacağız. Türkiye’nin birçok sorunu var. Dostlarımızın sayısını arttıracağız, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız.

Esasında Suriye’de yaşanan, 4 yılı aşan bu anlamsız savaş yüzbinlerce din kardeşimizin hayatına mal oldu. Kimisi canlarını kurtarmak için hayatını tehlikeye attı ve yollarda, denizlerde hayatını kaybetti. Bu şartlar altında Türkiye geleneksel misafirseverliğiyle bağrını, kucağını ölümden kaçan mazlum çileli insanlara açtı. 3 milyon insanı bağrımıza bastık. Ekmeğimizi paylaştık. Ekmeğimizi paylaşırız, Türkiye’yi böldürtmeyiz. Yolları böleriz, milleti böldürtmeyiz.

Kaymakçı dinle!

Kaymakçı dinle… Ne anlaşmıştık.

Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur. Biz yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik.

Bunlar beni konuşturmayacak öyle anlaşılıyor. Yoruluncaya kadar buyurun (Tezahüratlar üzerine)

“5 DAKİKA MÜSAADE EDİN”

Söz veriyorum 5 dakika içinde bitireceğim tamam mı? Sizde lütfen 5 dakika müsaade edin, sonra akşama kadar beraberiz

Bir yandan bölücü terör örgütüyle amansız mücadelemiz devam ederken bir yandan da devlet içinde devlet kurmaya heveslenen bu anlamda güvenlik güçlerimizin, yargı mensuplarımızın eğitim camiamızın, cemaatlerin içine sızarak paralel bir yapılanma oluşturan paralel örgüte karşı da mücadelemiz hiç ama hiç kararlılıktan taviz vermeden devam edecek. Şunu herkes bilsin. Kimse Türkiye Cumhuriyeti ile bilek güreşine tutuşamaz. Tek devlet vardır, tek vatan, tek bayrak, tek millet vardır. Gerisi fasaryadır.

Türkiye demokratik, laik, sosyal hukuk devleti. Anayasamız böyle. Amenna buna yürekten inanıyoruz. Bu konuda da hiçbirimizin kafasında tereddüt yok. Ancak cumhurbaşkanımızın halk tarafından seçilmesiyle birlikte ne yazık ki darbe ürünü vesayet anayasası fiili durumu ihtiyaçları karşılamaktan uzaktır. Vaat vermek çocuk oyuncağı değil. Millete vaat veriyorsun. Bunun gereğini yapmazsanız işte her seçimde aşağıya doğru gitmeye devam edersiniz. Önümüzde tarihi bir fırsat var. Artık cumhurbaşkanımızın fiili durumunu anayasaya uygun hale getirmek biz AK Parti grubunun en önemli işidir, boynunun borcudur. Bu sadece cumhurbaşkanımızın meselesi değil Türkiye cumhuriyetinin gelecek meselesidir. 60-80 darbeleri ile oluşan bu anayasa ile Türkiye artık yoluna 2023 hedeflerine gidemez. Bu elbise bu bedene dar geliyor. Biz başkanlık sistemi dahil yeni anayasayı gerçekleştirmek için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız. Diğer gruplara gelin Türkiye’nin milletin beklentisi olan sizlerin her seçimde vaadiniz olan yeni anayasayı hep birlikte yapalım. Bu şerefe bu onura siz de ortak olun. Her zamanki gibi ipe un sererseniz biz ne yapacağımızı biliyoruz. Zihnimiz berrak yolumuz aydınlık. Gereğini de yapacağız.

“ÜRETEREK BÜYÜYEN EKONOMİ”

Yeni dönemde diğer önemli bir konumumuz da ekonomi. Ekonomi demek banka demek değil. Para demek değil. Üretmek demek. Alınterini akıl terine katmak demek. Gençlerimize kadınlarımıza iş bulmak demek. Yeni dönemde Türkiye’nin mali disiplininden asla taviz vermeden yatırımlarının artması için üretimi istihdamı tüm gücümüzle teşvik edeceğiz. Adeta yatırımcımın önüne turkuaz halı sereceğiz. Bunu yaparken elde edilen bütün refah vatandaşlarımızın tüm kesimleri arasında adil dağıtılmasını sağlayacağız. Bunun da tedbirini alacağız. Birinci önceliğimiz üreterek büyüyen ekonomi olacak. Türkiye duruşunu bundan böyle de bozmadan mazlumların haklarını kollamaya devam edecek. Bölgesel kardeşliğe katkı sağlayacak her türlü hayırlı işin arkasında olacak.

Editör: Haber Merkezi