HABER.YÜKSEL BALCI/GÜLÇİN ÖNEM
 Başbakan Binali Yıldırım için Kaymakçılı tezahüratçı grubu özel olarak bestelediği “Erzincan’da doğdu, Kaymakçılı oldu helal olsun sana Binali baba, Binali baba, oooooo” sloganı, özellikle gençlerin coşturuyor.

  5 bin nüfuslu Kaymakçı Mahallesinin ana caddeleri sanki başbakanın doğum yeri olan Erzincan caddelerine dönmüş. Caddelerde başbakanın posterleri ve posterlerin altına yazılmış sözler gelen geçen herkesin dikkatini çekiyor. Başbakanın ikinci memleketi olarak gösterilen Kaymakçı ,bu durumdan son derece mutlu.

Eski belediye başkanı ve Ak Parti Ödemiş belediye meclis üyesi ve  Büyük  Şehir belediye meclis üyesi , iki dönem Ödemiş spor başkanlığı yapan Halil Güler, k

onuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

 “ 2 dönem Kaymakçı Belediye Başkanlığı yaptım şu anda Ödemiş Belediye Meclisi ve İzmir Büyük Şehir Belediye meclisinde meclis üyesiyim. Ödemiş spor başkanlığını da yaptım. Başbakanımızla o zamanın bakanıyla 2010 yılında tanışma fırsatını buldum. “

   “ Kaymakçıyı ziyarete geldiğinde kendisini büyük bir kalabalıkla karşıladık. O gün bakanımızı tanıdıktan sonra ,kendisine bağlandık. O günden bu güne sevgimiz artarak devam etmektedir. Sayın Bakanımızın bize karşı olan sevgisini görünce ,belediye başkanı olarak karar verdim.  Gençlerden oluşan  100 kişilik bir tezahürat ekibi kurmayı planladım ve kurdum. Sayın bakanımız neredeyse, Kaymakçı tezahürat çı grubu oradaydı. İzmir’in 30 ilçesinde yapılan , temel atma törenlerinde açılışlarda, hep sayın Binali Yıldırıma tezahürat yapmak için gençlerimiz oradaydı. Aynı zamanda ,sayın bakanımızı hava alanında, VİP salonunda, hep gençlerimizle karşılayıp kendisine tezahürat yaptık .Uğurlarken de, yine yanında olduk sayın bakanımızın bize vermiş olduğu değeri görünce, Aydın’a, Denizli’ye, Muğla’ya, Uşak’a, Manisa’ya, Balıkesir’e geldiğinde tezahürat çı grupla hep yanında olduk. Tezahürat çı grubun yanında ,kalabalık bir Kaymakçı grubuyla da sayın bakanımızın hep yanında olmaya çalıştık.”

“ Erzincan Refahiye de yapılan  bal festivaline iki dönem bakanımızla birlikte katıldık. Orada bakanımıza hem tezahürat hemde sevgi gösterilerinde bulunduk. Sayın bakanımız bizi Dumanlı Yaylasına götürdü. Orada bizlere mangal yaptı. Arkadaşlarımızı gönülledi. Erzincan’da yapılan temel atma töreninde de birlikteydik Binali Yıldırım nerede biz oradaydık”.

Herkes kaymakçıyı haritadan arayıp bizi telefon yağmuruna tuttu.

  “  Kaymakçı’dan Ak parti kongresine 250 kişilik bir grupla katıldık. Başbakanımıza yakın, en ön sırada yerimizi aldık. Gençlerimiz  başbakanın lehine tezahürat yapmaya başlayınca, başbakan Yıldırım, sık sık Kaymakçının ismini kullanmaya başlaması bize güç verdi. Bu durum, 5 bin nüfuslu bir Kaymakçının Türkiye gündemine oturmasına neden oldu. O bir sevgi ve aşktı. Sabah saat 10:00 ‘dan akşam 20:00’a kadar yaptığımız tezahüratlarla, başbakanımızdan tam not aldık. Özellikle attığımız sloganlar içerisinde “Binali Yıldırım nerede Kaymakçı orada” Yoların Kralı Binali Yıldırım” “Erzincan da doğdu, Kaymakçılı oldu sen çok yaşa Binali baba ” sloganları büyük ilgi topladı.         

    “Başbakanımıza yaptığımız tezahüratla adımız tezahüratçı gruba çıktı ve bizde bundan son derece onur duyuyoruz. Başbakanımızın sık sık Kaymakçının ismini geçirmesi bizi onurlandırdı ve Türkiye ye tanıttı. Kaymakçının ismini bilmeyenler haritadan ismini bulup, bize kutlama telefonları yağdırdılar.”

  “Bunun yanında, grup toplantılarına katılıp tezahüratlarımızı orada da sürdürdük. Başbakanımız gençlerimizi tek tek ismiyle tanır bu bizim için bu büyük bir şereftir.”

Gençlerimizin seslerinin kısılmaması için özel menü

Başkan Halil Güler “ Gençlerimizin devamlı tezahüratlara hazır olması için onlara bal, ceviz, muz, incir, bademden oluşan özel bir menü hazırladım. Bu menüyle, gençlerimizi besliyorum ve onların seslerinin başbakanımıza daha gür çıkması için çalışmalarımı sürdürüyorum.”

Tezahüratçı gruptan Arzu Deriyün “Halil başkanımızın kurmuş olduğu ekibin içerisindeyim, bununla gurur duyuyorum. Sayın bakanımızın gittiği il ve ilçelerde kendisini yalnız bırakmadık bırakmayacağız. 2010 dan beri Tezahüratçı ekibin içindeyim. Sayın başbakanımızın Ankara ya gittiğinde ilk grup toplantısında, esprili üslubuyla Kaymakçının ismini sık sık dile getirmesi bizim için bir onur kaynağı olmuştur. Başbakanımızın vesilesiyle tüm Türkiye ye ismimizi duyurduk bundan son derece mutluyuz.”  

Editör: Haber Merkezi