Başbakan Binali Yıldırım’ın Kalbinde Kaymakçının ayrı bir yeri var.

Kaymakçılı tezahürat grubu sayesinde, başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere, tüm Türkiye Kaymakçı’yı tanıdı. 5 bin nüfuslu Kaymakçı, Başbakan Binali Yıldırımın adeta memleketi gibi. Her taraf Başbakanla ilgili sözler ve pankartlarla donanmış durumda. Başbakan Yıldırım, Ödemiş mitinginden sonra, Kaymakçı’ya giderek orada da coşkulu kalabalığa seslendi.

Yıldırım “ Bu coşku olduğu sürece, bize ölüm yok. Sizin sayenizde Türkiye Kaymakçıyı tanıdı, biz Kaymakçıyı tanıdık. Kaymakçı neredeyse İzmir’e geçecek. Size teşekkür borcum var onun için buradayız.”

Başbakan Binali Yıldırım, Ödemiş mitinginin ardından Ödemiş Belediyesi'ni ziyaret etti, ardından 'Yolların kralı Binali Yıldırım' sloganını bulup kullanan Kaymakçı Mahallesi'ne geçti. Vatandaşların kendisi için kurban etmek istediği dananın kesilmesine engel olan Başbakan Binali Yıldırım, mahalle meydanında toplanan vatandaşlara konuştu.

'Yolların kralı Binali Yıldırım' sloganlarıyla otobüsün üzerine çıkan Başbakan Binali Yıldırım, "Yolların kralı yok, yolların kuralı var. Mevlama hamdolsun, tekrar buluştuk. Bu sevgi, coşku, heyecan olduğu müddetçe, bize ölüm yok. Sizin sayenizde Türkiye Kaymakçı'yı tanıdı, biz tanıdık. Ünü İzmir'in önüne geçiyor neredeyse. Size teşekkür borcumuz var. 15 Temmuz'da, o karanlık geceyi aydınlattınız. Alçakları yerle bir ettiniz. Beraber yürüdük bu yollarda. Bana her şey seni hatırlatıyor" dedi.

Vatandaşların, 'Vur de vuralım, öl de ölelim' sloganları üzerine Başbakan Yıldırım, "Biz ancak yaşatmayı şiar edindik" dedi.

Yine vatandaşların 'Dik dur eğilme, bu millet seninle' sözlerine karşı da Başbakan Binali Yıldırım, "Biz ancak rükuda eğiliriz. Başka türlü eğilmeyiz. Alçakların önünde bu millet eğilmez, bu bayrak inmez. Kaymakçı isterse başkanlık da gelir. Siz ne derseniz o olur, gerisi vız gelir" dedi.

Otobüs üzerinden alanı dolduran vatandaşlarla karşılıklı diyalog içerisinde geçen konuşmada Başbakan Binali Yıldırım, kendisinden yol istenmesi üzerine, "Kaymakçı'ya kaymak gibi yol yakışır. Kaymak gibi yolunuz yapılıyor. Kısa sürede bitecek. Hiç merak etmeyin. İlçe olup, ne yapacaksınız. Tüm Türkiye sizi tanıyor" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının sonunda, "Semiha Hanım börek, keşkek, aşure hazırladı. Sizi Ankara'ya bekliyor" şeklindeki vedasıyla Kaymakçı'dan ayrıldı.


Yıldırım Kaymakçılıları evinde ağırlayacak

Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada Sizleri Ankara’ya bekliyorum. Eşim Semiha Hanım börek, keşkek, aşure hazırladı. Evimde sizi konuk edeceğim.” demesi büyük coşkuya neden oldu.

Kaymakçı eski Belediye Başkanı Halil Güler bugün bu konuda yaptığı açıklamada “ Sayın Başbakanımızın bizlere verdiği değeri çok iyi biliyoruz. Bundan gurur duyuyoruz. Kaymakçıları evine yemeğe davet etti. Bundan daha büyük mutluluk olabilir mi? Biz kadınlı erkekli büyük bir grup halinde, yakında Ankara’ya giderek sayın Semiha Yıldırım hanımefendinin misafiri olacağız.  ”

 

Editör: Haber Merkezi