AK Parti, yerel seçimler öncesi beş yeni ilçe kurmak amacıyla harekete geçti.
AK Parti’nin yerel seçimler öncesi Ayrancılar, Çandarlı, Ulukent-Seyrek, Kaymakçı, Seyrek ve Özdere-Ürkmez-Doğanbey’i ilçe yapmayı planladığı öğrenildi. İzmir’de 2009 yerel seçimleri öncesi Karabağlar ve Bayraklı’yı ilçe yapan AK Parti, yerel seçimler öncesi yine harekete geçti.
AK Parti’nin, genel seçimde kullandığı “35 İzmir 35 proje”yi, yerel seçim öncesi “35 İzmir 35 ilçe” olarak açıklayacağı öğrenildi.
AK Parti’nin İzmir’de genel seçim sloganı olan “35 İzmir 35 proje”yi yerel seçim öncesi “35 İzmir 35 ilçe” olarak uyarlayacağı öğrenildi. İzmir’de Torbalı’ya bağlı Ayrancılar, Dikili’ye bağlı Çandarlı, Ödemiş’te Kaymakçı, Menemen’de Ulukent-Seyrek ile Özdere-Gümüldür-Ürkmez-Doğanbey’in birleşmesiyle oluşacak ilçelerle, il kodu 35 olan İzmir’in ilçe sayısı da 35’e çıkmış olacak. AK Parti kulislerinde konuşulan bu projenin, partinin yerel yöneticileri tarafından Genel Merkez’e götürüldüğü öğrenildi. Genel Merkez’in bu konuda nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor.
 
MAHMUT BADEM SUNUM YAPTI
İzmir’de ilçe hareketlenmesi ile ilgili olarak ise AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem’in Ankara’ya giderek ilçe adayları ile ilgili olarak Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a sunum yaptığı öğrenildi. Mahmut Badem’in Ayrancılar, Çandarlı, Ulukent-Seyrek, Kaymakçı, Seyrek ve Özdere-Ürkmez-Doğanbey’in ilçe olması ile ilgili olarak detaylı bir sunum yapıp, Genel Merkez’in önerisine sunduğu kaydedildi.
GÜLER, “İLÇE OLMAK İÇİN HAZIRIZ”
5 bin nüfuslu Kaymakçı’nın Belediye Başkanı Halil Güler ise bir süre önce gerekli raporları hazırlayarak başvuruda bulunduklarını bildirdi. Gün geçtikçe kabuğunu kırıp, büyük bir adım atarak gelişen Kaymakçı beldesinin bölge cezaevinin yapılmakta olduğunu, organize sanayi bölgesi, duble yol, demir yolu gibi etmenlerle bambaşka bir şehir görüntüsüne bürüneceğini belirten Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler, “Mezgitli bağlantımız yapıldı. Belediye imkanlarımız gün geçtikçe genişliyor. Ekonomik anlamda planlı bir beldeyiz. Bezelye, erik, bamya gibi ürünlerimizi Türkiye’nin her yerine pazarlıyoruz. Küçük Menderes’in geçiş bölgesi durumundaki beldemiz birçok bakımdan ilçe olmayı hak ediyor. Gelişmeleri bekliyoruz. İlçe olmak için her şeyimiz hazır” dedi.
Editör: Haber Merkezi