Yüz ölçümü olarak, Kiraz ve Beydağ ilçelerinden büyük olan Kaymakçı beldesi, ilçe olabilmek için İçişleri Bakanlığı’na dosya sunacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakçı’nın AK Partili Belediye Başkanı Halil Güler, göreve geldiği günden beri bu konuya ağırlık verdiğini, bu dönem sonuna kadar ilçe olmayı gerçekleştireceklerini iddia etti.
Güler,”Beldemiz 1938 yılında Ödemiş’e bağlı Kaymakçı beldesi olarak kurulmuş. Bugüne kadar belde olarak devam etmiştir. Ben ve ekibim göreve geldiğimiz 2004 yılından beri bu konu için bir şeyler yapıp, ilçeliği kazanmak istiyorduk. Ama artık ben bu konuyu kafama taktım. 2014 yılına kadar Kaymakçıyı ilçe yapacağım” dedi.
Çalışmalarını, İzmir’den milletvekili seçilen Bakanlara aktardıklarını, onlarından yakından ilgilendiğini ifade eden Güler, ilçe olduklarında daha büyük yatırımlar gerçekleştireceklerini dile getirdi.
Güler konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bakanlarımızdan Ertuğrul Günay ve Binali Yıldırım’a bu konuyu anlattım. Onlarda sağolsunlar, yakından ilgileniyorlar. Biz dosyamızı bitirme aşamasındayız. Önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı’na sunacağız.”
Editör: Haber Merkezi