HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Kaymakçı Mahallesine yapılan Kaymakçı T tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan 5 bin mahkûm ve hükümlünün, atık suları fosseptik çukurunda kötü kokuya neden oluyor.

Fosseptik çukuru nedeniyle çevrede bulunan tarlalarda işçiler hasat yapamıyorlar.

Kaymakçı Mahallesi sakinleri konuyla ilgili olarak hem İzmir Büyükşehir Belediyesine, hem de İzmir Valiliğine başvuruda bulunduklarını ama üç yıldır bir sonuca varılamadığını söylediler. Bazı vatandaşlar kötü koku nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını ifade ettiler.


Kaymakçı Küme evleri mevkiinde bulunan atık su nedeniyle yaz mevsiminde ise koku daha da artıyor. Kokuyla birlikte yaz aylarında sinekler de hastalık tehlikesi yaratıyor

Kaymakçı Mahallesi sakinlerinden Özdemir Dursun şunları söyledi, “Fosseptik çukuru nedeniyle Kaymakçı mahallesi sakinlerimiz büyük rahatsızlık içerisindeler. Küme evlerinin bulunduğu alanda tarlası olanlar neredeyse kendi tarlalarına ürün ekemez hale geldiler. Biz 3 yıldır Kaymakçı Cezaevi açıldığından bu yana vatandaşlar yoldan geçemez ve tarlasını ekemez hale geldi. Biz mağduruz yetkililerden bunu bir an önce yapmasını istiyoruz.”

Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ali Bozkan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada üç yıldır kaymakçı mahallesi Küme evleri mevkiinde bulunan attık suların kapalı bir sistemle kapatılması konusunda İzmir Büyükşehir belediyesine ihtarda bulundukları ifade ederek şunları söyledi, “Kaymakçı T tipi Ceza İnfaz Kurumu açıldığı günden bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine fosseptik çukuruyla ilgili sorunlarımızı aktardık. Ama henüz bir çözüm bulunamadı. Biz mahalle sakinlerimizin katılımıyla bir gündem oluşturmak istedik. Biz Çiftçi Malları Koruma Müdürlüğü olarak 4881 sayılı maddenin 7/3 maddesi uyarınca Çevreye zarar vermek hükmünden İZSU’ya ceza kestik. Bu çözüm olmazsa çevre ve şehircilik bakanlığına şikâyette bulunacağız” dedi.



Editör: Haber Merkezi