Ödemiş ilçesine bağlı Kaymakçı beldesinde yeşil erik sezonu bir hafta geç açıldı.
Hava şartlarının uygun gitmemesinden dolayı bu sene rekoltenin düşük olduğunu
söyleyen üreticiler mevsim şartlarının üretimi etkilediğini dile getirdiler.

Bezelye, bakla ve eriği ile meşhur Kaymakçı beldesinde geçtiğimiz haftalarda başlayan bezelye ve baklanın ardından erik sezonu da başladı ve satışlar belde halinde devam ediyor. Beldede yoğun olarak yetiştirilen ve ilk çıktığında fiyatı 100 TL’yigeçen kimi yerlerde 300 TL’’ye kadar tırmanan erik fiyatları Kaymakçı halinde şu anda 3 ila 4 TL arasında değişiyor.

Belde halinde satış hareketliliği ise üreticileri memnun ediyor. Özellikle yeşil rengiyle meşhur olan Kaymakçı eriğine İstanbul pazarından büyük talep geliyor. Beldeden günde yaklaşık 200 ton erik İstanbul’a sevk ediliyor. Bezelye beraber İstanbul’a gönderilen eriklerin 1 ay daha haldeki yerini alacağı belirtildi.

Erik sezonunun açılmasıyla ilgili olarak açıklama yapan Kaymakçılı erik üreticilerinden Alparslan Çiyan ve Aydemir Ekizoğlu, “Mevsim koşullarından dolayı bu yıl sezonu biraz geç açtık ama gerek tadı gerek rengiyle Türkiye’de meşhur olan Kaymakçı eriği tezgahlarda, sofralarda yerini aldı. Şu anda satışlar 3-4 TL arasında değişiyor. Büyükşehirlere yaptığımız satışlar da devam ediyor. Beldemizde sezonda 3 bin ton civarında erik yetişiyor. İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa gibi şehirlere gönderiyoruz. Hormonsuz ve ilaç kalıntısız erik yetiştiriyoruz” ifadelerinde bulundular.
Editör: Haber Merkezi