HABER:DİLEK AYVALI
Bayındır Kaymakam Tanrıseven'e yeni görev yerinde başarılar dileyerek "Hayırlı olsun" dilek ve temennilerinde bulundu. Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, kendisine  Gökçen mahallesinde yaptırdığı Keziban ve Öğretmen Hüsamettin Bayındır Ortaokulu için teşekkür etti.
Emekli hayırsever öğretmen Hüsamettin Bayındır tarafından yaptırılan toplam 7 derslikli ‘Gökçen Keziban ve Öğretmen Hüsamettin Bayındır Ortaokulu’ İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın da katıldığı törenle geçtiğimiz hafta hizmete açıldı. Toplam, 500 bin lira maliyetle, 580 metre kare alana yapılan okulda 240 öğrenci eğitim görecek.
İKİNCİ OKULU
46 yıllık öğretmenlik hayatının 42 yılını idareci olarak geçiren hayırsever eğitimci, yıllar önce öğretmenken görev yaptığı Kireli mahallesine ilkokul yaptırmıştı. Evini ve arsasını satan emekli öğretmen Bayındır emekli maaşını da buraya harcadı. Tek isteği çocukların çağdaş ve kaliteli eğitim alması olan Bayındır, Fen liselerini kazanan Gökçenli her öğrenciye 2 bin TL, onlara bu eğitimi veren öğretmenlerine de ‘Sarı lira’ hediye edeceğini söyledi.
AZİM ŞART
Ağır bir gribal enfeksiyon geçirmesine rağmen törene katılan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, hayırsever emekli öğretmen Bayındır’a teşekkür etti. Ayyıldız, “Yaptığınız işle bir ve bütün olursanız başarılı olursunuz. Bunun en güzel örneğini hayırsever öğretmenimiz bizlere gösterdi. Burada eğitim gören çocuklarımız yarının büyükleri olacak. Sadece İzmir’de değil, Türkiye’nin neresinde olursa olsun eğitime destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut ise ilçe genelinde eğitim gören toplam 13 bin 721 öğrenciden, 3 bin 927’sinin hayırseverler tarafından yaptırılan eğitim kurumlarında öğrenim gördüğünü ve bunun da toplam öğrenci sayısının yüzde 25’ini oluşturduğunu ifade etti.

Editör: Haber Merkezi