Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu’nu ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde Kaymakam Koçoğlu, genel kurulda yeniden başkan seçilen Savuran’a tebrik ziyaretinde bulunmuştu.
Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran ziyarette yönetim kurulu adına Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu’na bir buket çiçek ve efe figürü hediye etti. Muhtarlarla sohbet eden Kaymakam Koçoğlu, Yerel Yönetimler Yasası’yla ilgili yeni bir kanun çıkması durumunda herkesin buna uymak zorunda olacağını ifade etti. Koçoğlu, “Bu yeni yapılanmanın muhtarlarımızın maaş, sosyal hakları ve sosyal güvencesini sağlayacak geniş imkânları bulundurması ile ilgili karar verecek olan hükümetimiz ve devletimizdir. Önemli olan tüm vatandaşlarımızın daha iyi imkanlarla yaşamlarını sürdürebilmeleri için daha iyi hizmet almasıdır. Bu nedenle devletin gönderdiği kaynakların en iyi şekilde değerlendirilerek taleplere göre yerinde ve zamanında kullanılması da önemli. Bu nedenle her şey iyi olsun diye yapılmakta. Bekleyeceğiz ve yeni sistem neler getirecek göreceğiz. Önemli olan ülkenin medeni imkânlara sahip olması” dedi.
Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran da, “Yerel yönetimlerle ilgili hazırlanan taslaklar ne olacak bilmiyoruz. Herkes bir şey söylüyor ama ortada net bir şey yok. Belki gelecek dönemde sizi bu kadar kalabalık ziyaret etme imkânı bulamayabiliriz. Çünkü muhtar sayısında da azalma olacağı ifade ediliyor. Temennimiz yasanın vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde düzenlenmesi olacaktır” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi