Haber: Dilek Ayvalı

Tire Paşa Camisinde öğle namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Jandarma Komutanı Okay Cansu, Tire İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, Şehit ve Gazileri Yaşatma Derneği Başkanı ve Meclis Üyesi Arif Demirkan, Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı, kurum müdürleri ve çok sayıda Tireli vatandaş katıldı.

CEMAATLE DUA ETTİLER

Namazın ardından Tire İlçe Müftüsü Şaban Sadan cemaatle İdlib şehitleri için dua etti.

Türk askerlerin, Suriye'nin güvenliği ve mültecilerin korunması için girdikleri mücadelede şehit düştüğünü söyleyen Müftü Sadan, "Allah hepsini şehit olarak kabul etsin. Suriyeli mültecilerin korunması ve ülkedeki krizin çözümü konusundaki çabalarında Türkiye'ye yardımcı olsun" ifadelerini kullandı.

BİZ KENDİ SINIRIMIZI MUHAFAZA ETMEK İÇİN ORADAYIZ

Daha sonra konuşan Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, “36 şehidimiz için gıyabi cenaze namazı kıldık. Allah kabul etsin, Allah kendilerinden razı olsun. Allah tüm dualarımızı kabul etisin. Bu günlerde konuşmak çok zor. Reyhanlı’da görev yaptığım sırada, Suriye sınırında bölgede yaşayan insanlarla bu mücadeleyi verdik. Evet, şehitlerimiz var ama başımız dik. Haklı bir mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin farkında olmalıyız. Biz kendi sınırımızı muhafaza etmek için oradayız. Türkiye’nin 911 kilometre Suriye ile sınırı var. Suriye’nin güvenli olması Türkiye için önemli. Bu saatten sonra bu harekatın gerekliliğini konuşmaya gerek yok. Konuşulması gereken şey ordumuzun yanında olmak. 6 ay sürecek diye tahmin edilen Afrin operasyonu 2 ay sürdü, sizlerin desteği ve ordumuzun gücü ile. Biz Fırat’ta, Zeytin Dalı’nda, Barış Pınarı’nda nasıl bir olduysak, bugün de bir olmalıyız. Siyaseten farklı şeyler düşünebiliriz. Ama bu gün bir olma, devletimizin ve ordumuzun arkasında durma zamanı” dedi.

Cami çıkışında vatandaşlara lokma dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi