HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Saat 9.30 da Kaymakamlıkta, Kaymakam Celil Ateşoğlu, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Hasan Yüzüak, Belediye başkanı Mahmut Badem, Cumhuriyet Başsavcısı Celil Tekin, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Mert Gümüşay, Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, vatandaşların Cumhuriyet Bayramını kutladılar.

Saat 10.00 Saraçoğlu stadında başlayan Cumhuriyet Bayramı töreninde ,Kaymakam Celil Ateşoğlu bir konuşma yaptı. Celil Ateşoğlu yaptığı konuşmada  “ Cumhuriyet gerçekten bir başarı öyküsüdür.” Balkan ve Cihan savaşlarından geçerek senelerce sürmüş bir var olma kavgasının ardından ,dünyanın tüm mazlum milletleri için ümit ışığı haline gelen ,eşsiz bir istiklal mücadelesini, birçok alanda çağın önünde yürüyen ileri bir Cumhuriyetle taçlandırmayı başarabilen bir milletin, bir ordunun mensupları olan sizlere ,böyle bir günde hitap etmekten gurur duyuyorum.”

"Büyük Atatürk’ün emsalsiz bir basiret, liyakat, feragat ve cesaretle milletin duyduğu inanç ve sevgiyi birleştirerek Samsun’dan başlayıp İzmir’de bitirdiği ve zaferini ,LOZAN’DA bütün cihana tasdik ettirdiği kutsal bir savaşın hazırlandığı güzergâhta yer alan bu topraklarda ,ebedi Cumhuriyetimizin 93.yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Cumhuriyetin ilan edildiği Türkiye’yi gözümüzün önüne getirmeye çalışalım.11 milyon civarında nüfusun çok büyük bir kısmı çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşuyordu. Yüz binlercesi sakat ve tedavisi imkânsız hastalıklarla boğuşuyordu. Savaşlardan millet bitap düşmüştür. Derin bir yoksullukla vatandaşlarımız en büyük ihtiyaç olan ekmeğe dahi muhtaçtı. Diğer yandan sıtma ve verem Anadolu’yu kasıp kavuruyordu."
"Elbette bir takım sıkıntılarımız var .Ama zorluk ve sıkıntının altından kalkacak kudrete sahipiz.80 yıl önce hastalarımıza ilaç bulamıyorduk. Şimdi bunlar aşılmıştır. Doğu bölgelerinin ağır kış şartlarında doğum yapacak kadınların helikopterlerle hastanelere yetiştirebilecek bir duruma geldik. Huzura ve kardeşliğe ihtiyacımız vardır. Barış ve kardeşliğimize kastedenler hüsrana uğrayacaklardır.”
Daha sonra, protokol halkın bayramını kutladı. Kompozisyon ve şiir dalında dereceye giren öğrenciler şiirlerini okuduktan sonra ödüllerini aldılar.
KIZLAR DAVUL ÇALDI EFELER OYNADI
Ödemiş Halk Eğitim müdürlüğünün, halk arasında “Davulcu kızlar “olarak bilinen ritimci kızlar, davullarıyla renkli sahnelere neden olurken, efelerinde davul eşliğinde oynaması   törene ayrı bir renk kattı.

Resmigeçitten sonra tören son buldu. Gecede ,Salı pazarından başlayıp hükümet konağı önünde son bulacak Fener alayı yapılacak.

Editör: Haber Merkezi