HABER: TOLGA KIZGIN

Cumhuriyetin 92. Yıl dönümü kutlama törenleri Saraçoğlu Stadında saat 10.00’da başladı. Törene, Kaymakam Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı Mahmut Badem, Başsavcı Celal Tekin, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Hasan Yüzüak, Jandarma Komutanı Binbaşı Muharrem Aydın, Gaziler, öğrenciler ve Ödemişliler katıldılar. Katılımın az olması dikkatleri çekti. Kaymakam Celil Ateşoğlu, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Hasan Yüzüak, Belediye Başkanı Mahmut Badem, halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutladı.

Bando eşliğinde, İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, Kaymakam Celil Ateşoğlu çarpıcı bir konuşma yaptı. Kaymakam konuşmasında:

“Böyle anlamlı bir günde Atatürk’ün evlatları olduğunu göstermek,  Cumhuriyet’in etrafında kenetlenmek için bu meydanı dolduran gönül dostları, hepinizi saygıyla selamlıyorum, bayramınız kutlu olsun. Teşekkürler Atatürk, teşekkürler büyük Türk.”

“Sağ duyumuzu kaybettirip, bizi birbirimize düşüremeyecekler”

Teröre değinen Ateşoğlu, “Yıllardır bütün enerjimizi, bu kalleş, bu gaddar, acımasız ihanete karşı mücadele vermek zorunda kaldık. Bizi bölmeyi, parçalamayı başaramayacaklarını, tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet kararlılığından asla vazgeçiremeyeceklerini bilmelerine rağmen, yıllardır bıkmadılar, usanmadılar, tacize ve moralimizi bozmaya devam ettiler. Bu konuda elbette söylenecek çok sözümüz var. Ne yaparsanız yapın, hangi taktik ve stratejiler üzerinden gelirseniz gelin, kalleşlikle, pusuyla, mayınla, masum insanlarımızı katletmekle, vahşetinizle hiçbir amacınıza ulaşamayacaksınız. Bu vatanın her karış toprağına sahip olmamızın keyfini, elimizden alamayacaksınız. Sağ duyumuzu kaybettirip, bizi birbirimize düşüremeyeceksiniz.”
Kaymakam Ateşoğlu’nun bayram kutlaması ile beraber özellikle teröre meydan okuması alkışlara neden oldu.

Helikopter öğrencilerin odak noktası oldu

Bu arada, tören alanında 4-5 kez tur atan ambulans helikopter, öğrencilerin odak noktası oldu. Ambulans helikopter, Ödemiş Devlet Hastanesinden, İzmir’e yetiştirilecek olan kalp hastası Hasan Dönmez’i  götürmek için gelmişti.Bugüne kadar, Ödemiş Devlet Hastanesinden İzmir’e nakledilecek ağır hastalar, ambulansla Saraçoğlu Stadına kadar götürülüp, oradan da İzmir’den gelen ambulans helikoptere yerleştiriliyordu.

Bu kez de, Hasan Dönmez’i İzmir’e götürmek için gelen ambulans helikopter, Saraçoğlu Stadyumunun üzerinde dakikalarca dolaşarak, stadyuma inmek istedi. Ancak, helikopter pilotu aşağıdaki kalabalığı görünce, stadyuma inemedi turlarına devam etti. Bu arada, helikopterin dakikalarca stadyumun üzerinde tur atması, mini mini öğrencileri heyecanlandırdı. 4-5 kez stadyum üzerinde tur atan ambulans helikopter, daha sonra, verilen talimatla 125. Yıl Kültür Parkı’na yönlendirildi. Hastayı oradan alan ambulans helikopter Ege Üniversite Hastanesi’ne uçtu.


Şiirlerin okunmasının ardından, resim, şiir ve kompozisyon dalında birinci gelen öğrencilere ödülleri verildi. Ödemiş halk eğitim merkezi, folklor ekibinin gösterileri törene renk kattı.

ÖMÜR ALDEMİR TEKERLEKLİ SANDALYESİYLE TÖRENDEYDİ

Çift omur ilikli olarak dünyaya gelen Ömür Aldemir’in ameliyatı yapılıp ve birde okuluna Milli Eğitim Bakanlığı tarafından engelli asansörü yapılmasıyla ismi duyulan genç kız,  törende tekerlekli sandalyesinin üzerinde gülerek, resmi geçitten töreninde yerini aldı.  

Resmigeçit töreninden sonra, Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni sona erdi. 

Editör: Haber Merkezi