İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştiren Kenan Evren'in adını taşıyan cadde ve sokaklarda isim değişikliği oy birliğiyle karara bağlanmasının ardından Ödemiş’in Kayaköy Mahallesi’nde bulunan sokaktan Kenan Evren’in adı silindi. Kayaköy’de sokağın yeni adı olan Zeytin Sokağı levhasının yerleştirilmesi bekleniyor.

Bergama ilçesindeki caddeye Fethi Sekin, Foça ilçesindekine Foça Şehitleri, Menderes ilçesinde de Türkan Saylan, Ödemiş ilçesine bağlı Kayaköy Mahallesi’ndeki sokağa ise Zeytin Sokak isimleri verilmesinin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle kararlaştırılması sonrası gözler dört ilçeye çevrildi. Ödemiş’in Kayaköy Mahallesi’nde bulunan sokaktan Kenan Evren adının silindiği gözlendi.

Kayaköy Mahalle Muhtarı Ahmet Çelik, Kenan Evren adı yerine bölgenin yaygın ve simge ürünü zeytinin adının sokağa verilmesinin mutluluk verici olduğunu belirtti. Çelik, “Ödemiş Belediyemiz ve İzmir Büyükşehir Belediyemize bu karar için teşekkür ediyoruz. Kayaköy olarak sevinçliyiz. Kayaköyümüzde bolca olan zeytin ağaçlarımızın bir simge olarak bu sokağımıza verilmesinden dolayı mutluyum” dedi.

Kayaköy’de bulunan sokağın yeni ismi olan Zeytin Sokağı’nı  belirten levhasının yerleştirilmesinin beklendiğini aktaran muhtar Çelik, “İsim levhası tam buradaydı. Ekipler tarafından sökülmüş. Yeni levhanın konulmasını bekliyoruz. Sokağımızda da evlerin bahçelerinde zeytin ağaçları var. Bundan dolayı gururluyum” dedi.

Editör: Haber Merkezi