HABER: DİLEK AYVALI 

İzmir’in Tire ilçesinde, Yunus Emre Cami Yaz Kuran Kursu öğrencileri, sosyal bir projeye imza attı. Toplam 25 öğrenci, Kuran kursu öğretmeni İzzet Badak’ın önderlik ettiği kampanya ile 'trafikte kask tak hayat kurtar!' dediler ve farkındalık yarattılar.

Yaklaşık 2 ay süren yaz kursu boyunca, Kuran-ı Kerim ve Peygamber Ahlakı konularını işlediklerini ifade eden cami imamı İzzet Badak, “Çocuklarımıza, güzel ahlak çerçevesinde bisiklet ve motosiklete binerken kask takmalarını öğütledik. Kursumuzun sonunda ise topluma uygulamalı şekilde göstermek istedik. Ailelerin de katıldığı kampanya ile çocuklarımıza birer adet kask aldık. Tire sokaklarında Tire emniyet müdürlüğü ekiplerinin kortejliği ile projemizi gerçekleştirdik.  Kampanyamıza destek veren Tire Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Tire Müftülüğüne teşekkür ederiz” dedi.

Cami önünden başlayan ve yaklaşık 5 km devam eden kortejde, “Kask tak hayatını kurtar” şeklinde pankartlar taşıyan öğrencilere trafik polisleri ise sirenlerini çalarak eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi