Haber: Dilek Ayvalı

Tire Atatürk Ortaokulu önünden geçen 35-35 K.K. No’lu (Boğaziçi-Gökçen)(35-36)İYA.-(İzmir Aydın) il sınırı il yolunun 1+500 Kilometresinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kasisin kaldırılmasının istenmesine çevredeki esnaflar ve veliler tepki gösterdi.

“ACİL KALDIRILMASI…”

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün İzmir Büyükşehir Belediyesine yazdığı yazıda kasisin trafik güvenliği açısından acil kaldırılmasının istenerek, “Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2007/115 sayılı iç genelgesinde; Karayolları bakım ağındaki Devlet ve il yollarında kasis yapılmasının trafik güvenliği açısından uygun olmayacağı belirtilmektedir. Trafik güvenliğinin sağlanabilmesi ve herhangi bir kazaya sebebiyet verilmemesi için acil olarak mevcut kasisin yolumuz üzerinden kaldırılması hususunda gereğini arz ederim” ifadeleri kullanıldı.

KASİSLERİN KALDIRILMAMASINI İSTİYORUZ

Konuyla ilgili olarak Atatürk Ortaokulu’nun karşısında kahvehane işleten Halil Mermer, “Kaldırılmamasını istiyoruz. Burası sanki E-5 karayolu gibi. Kasisler olduğu halde hızlı giden oluyor ama yine de yavaşlıyorlar. Kaldırılırsa çocukların sağlığından şüphe duyarız. Bunlar bizim çocuklarımız. Okul çıkışlarında çocuklar hızlı çıkıyorlar. Yavaş giden de yok. Biz kaldırılmaması için vatandaşlar olarak elimizden geleni dile getiriyoruz” şeklinde konuştu.

KASİSLERİN BURADA OLMASI ŞART

Velilerden Yakup Demirsal, “Kasislerin yapılması için de çok mücadele verdik. Burada trafik çok fazla. Yapılırken neredelerdi. Çocukların can güvenliği var burada. Yapılması için Büyükşehir Belediyesine rica ettik, onlar da başka mercilerle görüştüler ve kasis yapıldı. Sadece buraya değil ama tüm okulların önüne. Çünkü aşırı trafiği önlemek amacıyla. Okulumuzun öğrencileri kalabalık. Can güvenliği için bu kasislerin burada olması şart” dedi.

Editör: Haber Merkezi