Ödemiş belediye meclisinin ilk iki maddesi görüşülerek üçlü komisyona havale edildi. DSİ müdürlüğü tarafından Ödemiş Belediyesi’ne ait parsellere açılacak olan,4 adet izleme kuyusu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel müdürlüğü tarafından içe suyu ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla, Kazanlı ve Karakova mahallelerinde açılacak olan sondaj kuyusu yer tahsisinin görüşülmesi için Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi.

Gündemin dördüncü maddesi, Türkönü köyü Mahallesinde inşaat /yıkıntı, Hafriyat toprağı atıklarının döküm alanı olarak belirlenen 1287 parsel numaralı taşınmaz CHP’li ve MHP’li üyeler karşı çıktılar. CHP’li Belediye meclis üyesi Mustafa Güldürür söz olarak şöyle dedi ; “Bu mera alanı arıcılık yapımı için çok önemli bir alan. Bu alan İnşaat artıklarının döküm alanı olarak kullanılmamalıydı. Biz CHP grubu olarak mera dışı bir alan varsa buranın atıkları toplamak için değerlendirilmesini talep ediyoruz.”
Bunun üzerine MHP’li meclis üyesi Anıl Selek söz alarak ; “ Biz MHP grubu olarak CHP’li meclis üyesi Mustafa Güldürür ’ün düşüncelerine katılıyoruz” dedi.
CHP’li meclis üyesi Özkan Akgün ise bu merayla ilgili olarak başka bir hususu gündeme getirerek buranın tarihi antik kente yakın olduğunu belirterek ; “Burası antik kenette yakın buralarda yapılan kazılarda 30 40 cm derinlikte bazı tarihi kalıntılar ele geçirildi. Bununla karşılaşılaşılabilir. Burası yerine daha uygun bir yer araştırmalıdır” dedi.
Meclis üyelerinin konuşmaları üzerine Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem maddeyi komisyona gönderilmesi için oylamaya sundu. Oy birliği ile madde komisyona gönderildi.
Gündemin 6 Maddesi Milli Eğitim Müdürlüğünün yatırım projesi kapsamında Kuvvetli Mahallesine yapılmayı planlanan 24 derslik Mesleki teknik lise için  belirlenen arazinin maliye hazinesine devredilmesi konusunda oylama yapılarak kabul edildi.
Ödemiş Belediye meclisinin en önemli maddeleri ise içkili yer bölgesi Akıncılar Mahallesi Onar Sokak içkili yer bölgesi ve krokisinde çıkarılmasına yönelik gelen talep ve Bademli ve Ovakent içkili yer bölgesini kapsayan değerlendirilmesi oldu. Madde Ödemiş Belediye meclisinde görüşülmesinin ardından komisyona sevk edildi.
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ; “Postanenin oradan yukarı çıkan sokakta burada içkili bir yer açmak için talepte bulunuldu. Geçtiğimiz dönemlerde vatandaşlardan gelen talep üzerine Ödemiş Meclisi özelikle Şehit Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki yerlerle ilgili karar aldı. Bu yeri Ovakent Balabanlı yolu arasında sevk ettiler. Buradaki esnaf bundan rahatsız bayanlı bir yerin çalıştırılmasını istemiyorlar.”
Bunun üzerine MHP’li Belediye Meclis üyesi Anıl Selek söz alarak ; “Bu konuda daha geniş kapsamlı bir çalışma yaparak, bu yerleri şehrin bir yada birkaç bölgesine ayırsak çünkü çok sık gündeme geldi tabi bu konuda hak sahipleri ile de görüşülmelidir.”
Gündeme eklenen 14. ve 15. maddeyle Kocaelli Belediyesi ile Ödemiş Belediyesi arasından imzalanacak olan kardeş belediye protokolü için Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’e yetki verildi.
Başkan Badem ; “Kocaeli belediyesi ile kardeş belediye sözleşmesi imzalayacağız. Kocaeli belediyesinden İmamı Birgiv-i projesi için söz aldık.”
Bunun üzerine CHP’li Belediye meclis üyesi Nazan Dönmez ; “Neden bu konuyla ilgili olarak, Kocaeli Belediyesinin kapısına gidildi. İzmir Büyükşehir Belediyesine neden gidilmedi.”
Gündemin 15 maddesi ise beldelerden mahalleye dönüşen yerler için iller bankasından parke taşı için 1700.000.00 TL üretim yolları için 3300.000.00 TL toplamda da 5.000.000 TL kredi çekilmesi kararı alındı.

Editör: Haber Merkezi