Asfaltlama çalışmalarının ardından, orta refüj çalışmaları da başlıyor
Ödemiş’in güneyindeki mahalle ve sanayi sitesine ulaşımını sağlayan, trafik akışının en yoğun yaşandığı Karşıyaka Caddesindeki orta kaldırımda bulunan Çam ağaçlarının egzoz dumanı, hava şartları ve mevsimsel değişikler nedeniyle kurumasından dolayı kuruyan ağaçların yerine çınarlar dikilecek.

Ödemiş Belediyesi, Millet Caddesiyle Karşıyaka Caddesinin kesiştiği trafik ışıklarından, demiryoluna kadar olan 170 metrelik orta refüjde bordür yenileme ve düzenleme çalışması yapıyor. Fen işleri ve Park-Bahçe İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında 1980’li yıllarda yapılan orta refüjdeki kurumuş ve büyümeyen mevcut çam ağaçları sökülerek yerlerine çınar ağaçları dikilerek, refüj kenarlarına çit bitkileriyle renklendirerek caddeye estettik bir görünüm verilecek.

Karşıyaka Caddesiyle Kurtuluş Caddesinin birleştiği köşedeki yuvarlakta da peyzaj çalışması yapılarak, kent görüntüsüne güzellik sağlanacak. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce de asfaltlama çalışması yapılan ana arterlerde ve ilçemizdeki birçok yerde uygulanması planlanan bu çalışmayla kentimizin modern bir görünüme kavuşturulması hedefleniyor.

Konuyla ilgili olarak Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem “Ödemişin her yerinde, tüm mahallelerinde, bütün imkânsızlıklarımıza rağmen, ufak ya da büyük tüm yerlerinde makine ihtiyacı, ot temizliği, asfalt yamasıyla, yol genişletme çalışmasıyla, taş tamiratı ve döşemesiyle her yerde varız. Seçim öncesi şunu söylemiştim. 6370 sayılı yasadan sonra belediyelerin yapacağı pek büyük iş yok bundan sonra belediyelerin yapacağı işler ya çok küçük işlerle uğraşmak. Ama asıl işleri, iktidar marifetiyle Ödemiş’e bu kente getirmekti. Biz bunu yeni yeni görmeye başladık. Karayolları şehrin içerisini yenileyip asfaltlamaya başladı. Programımız aslında Yahya Kemal Okulunun kıyısına kadar olan kısımdı.”

 

 

 

Editör: Haber Merkezi