MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, parti olarak hem İzmir'de hem de diğer illerde sandıktan evet çıkarmak için bütün güçleriyle çalıştıklarını açıkladı.

Referandum çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda Karataş, 2007 yılında CHP'nin Cumhurbaşkanını seçtirmemesiyle sıkıntıların yaşandığını, bunun yeni bir dönemin ve sistemin kapısını açtığını belirterek, "Cumhurbaşkanı doğrudan halk tarafından seçilmesiyle birlikte iki başlılık söz konusu oldu, yetki karmaşası ortaya çıktı. Başbakanlığı devreden çıkardığınız zaman yetki kargaşasını ortadan çıkarmış oluyorsunuz." dedi.

Yönetimdeki iki başlılığın ortadan kaldırılması için anayasa değişikliğinin gündeme geldiğine işaret eden Karataş, şöyle devam etti: "Bu başkanlık sistemi değil, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Burada başbakanlık aradan çıkınca cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine gelindiği zaman yürütmenin başı olacak olan cumhurbaşkanı, yapacağı çalışmalarda alacağı kararlarda yetkisi nispetinde doğru yaparsa da hanesine yazılacak yanlış yaparsa da hanesine yazılacak. Sadece vatana ihanetten dolayı hesap veren bir cumhurbaşkanı bu sefer her yaptığı yanlışın hesabını verecek bir noktaya gelecek.

TBMM'den karar alınacak cumhurbaşkanının onayına sunulacak onaylayacak ya da onaylamayacak. Türkiye içinde bulunduğumuz sıkıntıları da düşündüğümüz zaman burada kolaylık olmuş olacak. Alınacak kararlarda bir zaman kaybı da yaşanmamış olacak. Denildiği gibi bütün kararları cumhurbaşkanı alacak, bütün kanunları ve yasaları cumhurbaşkanı çıkaracak böyle bir şey söz konusu değil."

"Anayasa'nın ilk dört maddesini kimse değiştiremez"

Karataş, "Rejim elden gidiyor, Cumhuriyet elden gidiyor, üniter yapı tamamen param parça olacak, özerklik gelecek Türkiye eyaletlere ayrılacak diye bir korku salınıyor. Meseleyi yanlış algılayan kardeşlerimize ve ülküdaşlarımıza gerekli bilgiyi vereceğiz. Devletimiz, vatanımız ve yüce milletimiz için 'evet' diyeceğiz."

Karataş, iktidar partisinin PKK ve FETÖ terör örgütleriyle ilgili yürüttüğü çalışmaların kendi partilerinin yıllarca savunduğu politikalar olduğunu, bu noktadan bakılınca iki parti arasına bir yakınlaşmanın bulunduğuna dikkati çekti.

Karataş, şunları söyledi: "Evet kampanyasında seçmene gidildiği zaman farklı ifadelerde bulunulmaması, değişen yasaları vatandaşa ifade ederken aynı doğrultuda konuşulması genel başkanımız tarafından söylendi ama bu yanlış bir noktaya çekildi. Sadece referandum sürecinde verilen beyanat ve halkı bilgilendirme noktasında söylem birliği noktasında genel başkanımızın birlikte olunabilir düşüncesi söz konusu."

Editör: Haber Merkezi