HABER: BAŞAR UÇAR

Çıkan olaylar sebebiyle yarıda kalan Utaş Uşakspor-Ödemişspor karşılaşmasıyla ilgili kulüpler Perşembe günü sözlü savunma verecek.

Utaş Uşakspor 1-0 önde iken 58. dakikada Ödemişspor’da Serdar’ın gördüğü kırmızı kart sonrası rakibine vurmasıyla başlayan gerginlikte ev sahibi ekibin yönetici ve taraftarlarının sahaya girmesi ve Ödemişli oyunculara saldırması sonrası güvenlik gerekçesiyle tatil edilen karşılaşmayla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu AFDK’nın soruşturması sürüyor. Her iki kulübün de olaylarla ilgili sözlü savunma talebinde bulunması üzerine TFF AFDK, Perşembe günü saat 14.00’da Ankara’da oturumda konunun görüşülmesine karar verdi.

Hakem raporunda düzeltme

Hakemin raporlarında düzeltme yaptığı öğrenilirken AFDK’dan yapılan yazılı açıklamada, Utaş Uşakspor’dan Levent Aktuğ’un hakkındaki kırmızı kart kararının bu düzeltme sonrası kaldırıldığı bu eylemi işlediği belirtilen Burhan Coşkun hakkında tedbirsiz olarak işlem başlatıldığı bildirildi. Bu düzeltme sonrası Utaş Uşakspor masörü Bulut Demircan’la ilgili tedbir kararı da kaldırılarak cezaya gerek olmadığına karar verildi.

Serhat Çiçek hakkında soruşturma başlatıldı

İsim listesinde yer almadığı halde olaylar başlayınca sahaya dalan Utaş Uşaksporlu futbolcu Serhat Çiçek hakkında da tedbirsiz olarak resen soruşturma açılarak, savunmasının istenmesine karar verildi.

Kulüplerin yanı sıra Utaş Uşakspor yöneticisi İskender Doğan, Utaş Uşakspor’lu futbolcular Gökhan Konur, Uğur Köprülü ve Mustafa Kurcan, Ödemişspor teknik direktörü Algun Erdem, Ödemişsporlu futbolcular Samet Sarıkaya, Serdar Öztan ve Hamit Taşkın da perşembe günü saat 14.00’da Ankara’da hazır bulunarak sözlü ifade verecek. Sözlü savunmalar, raporlar ve belgelerin incelenmesinin ardından sonucu henüz belli olmayan karşılaşmayla ilgili nihai karar verilecek.

Öte yandan Ödemişspor’un ligin 20. Haftasında 1-0 kazandığı Karpuzlu maçında yaşanan saha olaylarıyla ilgili savunması sonrası AFDK ceza tayinine yer olmadığına karar verdi.

Editör: Haber Merkezi