Gamze Onan

Türkiye’de yoğun kar yağışı mağdurları arasına sıcak iklime sahip Ege Bölgesi’nin İzmir ilinin Ödemiş ilçesindeki yüksek kesimdeki mahallelerde dâhil oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle Ödemiş’in Gölcük, Bozdağ, Hacıhasan, Yılanlı, Kemer, Horzum, Demirdere ve Hamamköy mahalleleri yol kapandı.

Gün içerisinde başlayan kar yağışı Ödemiş’in yüksek kesimlerinde yoğun olarak etkili oldu. Ödemiş Belediyesi karla mücadele ekipleri günün erken saatlerinde Demirdere, Hamamköy Mahallerinde çalışmalarına başladı. Çalışmalar Hacıhasan,Kemer Yılanlı Mahallelerinde ayrıca Gölcük, Tekke Ovacık Mahalleleri ve Bozdağ'da gerçekleşiyor.Yoğun kar yağışından dolayı yol açma, tuzlama ve kar küreme çalışmaları 3 ekip ile sürdürülüyor.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem,  “Vatandaşlarımızın kar yağışından dolayı mağdur olmamaları için ekiplerimiz çalışmalarına erken saatte başladı. Kapanan yolları açıyoruz. Günün erken saatlerinde başlayan çalışmalarız 3 ekiple devam etmekte. Bunun dışında sokakta kalan vatandaşlarımıza sahip çıkıyoruz. Bu soğuk ve zorlu kış günlerinde kimseyi mağdur etmemeye çalışıyoruz. Teknik ekiplerimizi seferber ettik.”

Editör: Haber Merkezi