ÖZEL HABER: Yüksel BALCI

Özel İdareye ait Bozdağ Kayak Tesisleri, Büyükşehir yasası gereğince, Orman Bölge Müdürlüğüne devredilmişti. Kış turizminde Ege’nin Uludağ’ı olması hedefiyle 1994 yılında yapılan Bozdağ Kayak Tesisleri, 2013 yılına kadar İl Özel İdaresi veya kiracı şirketler tarafından işletildi.

2013 yılında, çığ düşmesi sonucu, pistler ve telesiyej zarar görünce tesisler kapandı. Bozdağ kayak tesisleri İl Özel İdarelerinin 2014 yılında kapatılmasından sonra, tesis Orman Genel Müdürlüğüne devredildi. Orman Genel Müdürlüğü, tesisi 29 yıl süre ile kiralamak için ihale açtı.

Bayındır Orman İşletme Müdürlüğünde 19 Ekim’de yeni yapılan ihaleyi yıllık 115 bin lira teklif veren, Kuşadası’nda faaliyet gösteren, Bazmer Turizm Otelcilik İşletmeleri A.Ş. aldı.

Çalışmalar Başladı

Bozdağ Kayak tesisin ayağa kaldırılması için Bazmer Turizm Şirketi bütün hızıyla çalışmalarını sürdürüyor. Sömestri tatilinde kayak yapmak isteyen günü birlikçiler için hazırlıklar tamamlandığı belirtiliyor.

Bozdağ’lı Ziraat Mühendisi ve Ödemiş’in CHP’li meclis üyesi Özkan Akgün, ”Bozdağ kayak tesislerinde 900 metre ve 1500 metre 2 kayak pisti var. Şu anda, Bozdağlarda yarım metre kar bulunmaktadır. Günübirlik kullanıcıları telesiki T- Barlardan yararlanabilir. Kafeterya açıktır. Mangal yapmak mümkündür. Yeni işletmeci büyük bir kayak odası yapmıştır. Kayak,Kayak giysisi, ayakkabı kiralamak mümkündür. İşletme günübirlikçiler için açıktır.’’

“Bozdağ’da 7 bin dekar tarım arazisi var. Bin nüfusu olan Bozdağ’da insanlar tek ürün üzerine hayatlarını devam ettirmektedirler. Burasının bir an önce açılması Ekoturizimin gelişmesi açısından önemlidir. Vatandaşlar yerel ürünlerini paketleyip burada satacaklar ve geçimlerini sağlayacaklardır.”

 “Ayrıca Ödemiş Belediyemiz Bozdağ’ da kırk oluk kırk çeşmenin yerini değiştirerek, 44  satış yeri açarak halkımızın alın terinin değerlendirmesini sağlayacaktır. Tesislerin açılması ile ev işletmeleri gelişecektir. Bozdağ ile kayak merkezi arasındaki tek şeritli olan yol sürekli bir şekilde açıktır. Gelecek günü birlikçilerin -5 ile -10 dereceye kadar hazırlıklı olmalarını öneriz. Bozdağ kayak tesisleri teleferiğinde ileriki zamanda açılacağı tesislerde bulunan görevli Hasan Sağdiç tarafından açıklanmıştır.”

 

Editör: Haber Merkezi