Valilikten gelen kararın ardından, gerekli birimlere talimatları veren Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, tesisin en kısa zamanda faaliyete açılacağını belirtti. Karar sonrası memnuniyetini dile getiren Başkan Sesli; “ Doğru olan karar alındı. Köylülerin dayanışma içerisinde inşa ettikleri bu değer yine köylülerin oldu. Belediyemizde üzerine düşenleri yaparak, mahallemizin yeninden canlanması için çalışacak”

Bölge Halkı Rahat Bir Nefes Alacak
Kararın ardından köy halkı ile buluşan Başkan Sesli, hizmet akışının hızlanacağını dile getirdi. Termal turizmi ve bölgenin tanıtımı açısından kazanç sağlayacak bir karara imza atıldığına değinen Sesli konuşmasına şöyle devam etti; “ Yapacağımız cadde düzenlemeleri ve konaklama alanları ile bölgenin cazibe alanı haline gelmesi için çalışacağız. Pazar yerinde satış yapan kadınlarımızın da bulundukları alanlara yeni düzenleme getireceğiz. Hep birlikte kendi öz malımıza sahip çıkacağız. Buranın eziyetini sıkıntısını çeken mahallemizin halkıdır. Kazancını da onlar sağlayacak. Biz sadece halkımızın kazanç sağlaması, refah içinde yaşaması için aracı olacağız.”

Valimize Teşekkür Ediyorum
Ergenli Mahallesi Muhtarı Haşmet Özbey ise; “Ergenli'de yaşayanlar olarak bir imza kampanyası başlatmıştık bu girişimlerimizin de desteğiyle valimiz haklı olan karara vesile oldu. Bu nedenle kendisine de teşekkür etmek istiyorum. Ekonomik kalkınmamız için kilit önem taşıyan konunun çözülmesi tüm köy halkımızı mutlu etti. Umuyorum ki bundan sonra da belediyemiz gereken ilgiyi gösterecek ve Bayındır yeni bir değer kazanmış olacak. Bölgemizde yaşanan göç sorununun da ortadan kalkacağını düşüyorum”

Mahalle halkından pideci Zeki Taştan, tesislerin belediye tarafından işletilmesinin bölgenin gelişimi açısından fayda sağlayacağını söylerken; “Esnaf olarak kazanacağız. Biz burada termal pansiyon istiyoruz. Buranın kendi halkının yararlanması için pansiyonculuğun gelişmesini istiyoruz. Belediyede bize bu konuda yardımcı olacak" 

Editör: Haber Merkezi