Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko gündemde yer alan konuları değerlendirmek amacıyla CHP Kiraz ve Ödemiş İlçe örgütlerini ziyaret etti.

CHP Ödemiş ilçe binasında partililerle bir araya gelen İzmir Milletvekili Beko’yu CHP Ödemiş ilçe Başkanı Hamdi Halis, CHP Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kaya Görgülü ve CHP’liler karşıladı.

CHP ÖDEMİŞ İLÇE BAŞKANI HAMDİ HALİS, “BİZ ÖDEMİŞ İLÇE ÖRGÜTÜ OLARAK SEÇİMLERE HAZIRIZ”

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, “CHP İzmir Milletvekilimiz Kani Beko bugün ilçe örgütümüze ziyaret ettiler. Ziyaretlerinden dolayı kendisine örgütümüz adına teşekkür ediyorum. İçinde yaşadığımız çok özel koşullar var biliyorsunuz bu özel koşullar iki nokta da ayrılabiliyor. Birincisi ekonomik koşullar şu anda hepimizi özellikle bölgemiz insanımızı çok derinden yaralamış durumda son günlerde yaşanan hayat pahalılığı ile ilgili ne konuşacak bilmiyoruz. Çünkü sadece zamlarla yönetilen bir Türkiye görmekteyiz. Ve bu sadece zamlardan etkilenmenin yanında Sağlık, Eğitim ve aklımıza gelen dış politika ve tüm alanlarda iktidarın yanlış politikaları gündemde özellikle Ödemiş özeline değerlendirmeye çalışırsak özellikle Ödemiş’te çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan arkadaşların sıkıntıları oldukça büyük bu sıkıntılarla ilgili yaşanan bütün bu olumsuzluklarla ilgili çaremiz mutlaka ki en kısa zamanda sandığın vatandaşın önüne konup seçimlerin gerçekleştirilmesi olacaktır. Biz Ödemiş ilçe örgütü olarak seçimlere hazırız.  Ve bu yapılacak olan seçimlerde de başarıyı da tekrar yine Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına taşıyacak o gücü vermek istiyoruz. Çare seçim diyoruz.”

BEKO, “FRENİ PATLAMIŞ BİR TIR GİBİ NEREYE NE ZAMAN ÇARPACAĞI BELLİ OLMAYAN BİR AKP HÜKÜMETİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Bugün sabah Kiraz’daydım. Oradaki arkadaşlarla bir görüşme yaptık. Oradan da Ödemiş’e geldik. Ödemiş’in İzmir’in Türkiye’nin gündemini konuşacak olursak. Biz bu toprakların çocuklarıyız. Bu ülkenin evlatlarıyız. Freni patlamış bir tır gibi nereye ne zaman çarpacağı belli olmayan bir AKP Hükümetiyle maalesef karşı karşıyayız. Ben Egeliyim, İzmirliyim bunu neden söyledim ben Zeytinin ne anlama geldiğini bilirim. Dolasıyla bizim için çok hassas olan çok önemli olan geçen hafta TBMM’de zeytine karşı bizim hiç beklemediğimiz bir yasa teklifi sunuldu. Maalesef TBMM’den geçti üzülerek söylüyorum kendilerinin İzmir Milletvekilleri olarak AKP Vekili, MHP’nin vekili olarak tanıtıyorlar. Ama buna İzmirli ve Egeli olamazlar neden söylüyorum çünkü zeytini olmayan bir Ege Ege sayılamaz bin yıldan bu yana bizim Atalarımız zeytini sofralarımızdan eksik etmemişler zeytinler biliyorsunuz birinci sınıf yağ olur.

BEKO, “ZEYTİN AĞACININ NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİZ EGELİLER BUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Zeytinyağını biz dedelerimizin babalarımızın tükettiğinden fazlasını bugün biz tüketiyoruz. Ve geçen hafta Cumhurbaşkanı Rusya Devlet Başkanı Putin’le özel bir görüşme yapmamış olsaydı eğer tırlarla dolu yağlar Türkiye’ye gelmemiş olsaydı. Belki de kıtlık olacaktı. Ondan dolayı zeytinin, zeytin ağacının ne kadar önemli olduğunu biz Egeliler bunu çok iyi biliyoruz. Dolasıyla geçen TBMM’ de 2009 yılında 7 kez meclise gelen ve 7 kez de ret edilen bu önergeyi veren maalesef bugün bir önceki Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin yerine gelen Bakan zeytinlerin kesilip imara açılmasını ve zeytinlerin kesilip Madencilere açılmasının önergesini veren bir bakan bana göre zeytin düşmanı dolasıyla biz bunlarla mücadele ediyoruz. Bunlarla kavga ediyoruz. Bir önceki Maliye Bakanımız Cumhurbaşkanının damadı “ ya sizin dolarla bir işiniz var mı” çokta fark etmez dolar yükselmiş veya eksilmiş sizi etkilemez diyen bir bakan ve sonuçta bugüne geldiğimizde doların ve Euro’nun yükselmesiyle hangi konumun Türkiye’nin geldiğine gördük hep beraber yani şunu bir türlü anlayamadık.  Eğer bir mobilya alacaksanız mobilyanın ham maddesini biz ithal ediyoruz. Buğday alacaksanız buğdayın %80,6 sini Rusya’dan ve Ukrayna’dan alıyoruz. Karşılığında verdiğimiz tabii ki dolar yani bugün çiftçi kardeşlerimiz tarlaya eğer tohum atıyorsa tohum ithal karşılığında ne veriyoruz. Dolar, Elektrik ithal ediyoruz karşılığında dolar veriyoruz. Bugün çiftçi kardeşlerimizin kullanmış olduğu Mazot, mazot her geçen gün zam gördüğünden neye endekslemişler mazotu dolara endekslerimizler yani bizim ekonomimiz dolara endeksi olduğu için dolar yükseldikçe bizim sabah kahvaltımız da öğlen ve akşam sofralarımızda bu zammı her zaman biz görüyoruz. Şunu ifade etmek istiyorum.

“KOTALARA KARŞI YÜRÜYÜŞ YAPTIK AMA DERDİMİZİ ANLATAMADIK”

Biz bu topraklarda yaşayan insanlar olarak 2002 yılında kotalara karşı Türkiye’nin birçok yerlerinde biz yürüyüşler, mitingler yapmıştık. Ama derdimizi anlatamadık. O dönemlerde kotaların gelmemesi için o yaptığımız yürüyüşler de ben Konak mitinginde şunu demiştim eğer bu kotalar bir gün Türkiye’de uygulanırsa milyonlarca köylü kardeşimiz topraklarını bırakacak şehirlere gelecek bugün bakın Ziraat Odasının istatistiklerine ziraat odasının yapmış olduğu araştırmalarda tam 5 Milyon köylü kardeşimiz topraklarını bıraktı ve şehirlere geldiler. Bununla mı kaldık biz hayır bununla kalmadık ve demiştim ki o zamanlar daha sonra da eğer tütüne kota gelirse tekel fabrikaları kapanacak çaya kota gelirse Çaykur kapanacak. Pamuğa kota gelirse Sümerbanklar kapanacak. Eğer pancara kota gelirse şeker fabrikaları kapatacak demiştik. Peki, sonra ne oldu hatta başta Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu olmak üzere hep beraber çoruma gitmiştik.

“FABRİKALARIN KAPANMASIYLA MİLYONLARCA İŞÇİ İŞSİZ KALDI”

Çorumda şeker fabrikası satılmasın diye miting yapmıştık. Ama bu acımasız bu vahşi kapitalizm ülkemizde uygulamak isteyen AKP hükümeti acımasız bir şekilde sattı peki ne oldu şimdi Sümerbanklar kapandı. Tekel fabrikaları kapandı. Çaykur kapandı. Ve dolasıyla şeker fabrikalarının kapanmasıyla milyonlarca işçi işsiz kaldı. İşsizlik oranlarına baktığımız da en az on milyona yakın bu ülkede işsiz var. 

“ 95 ÜLKENİN NÜFUSUNDAN FAZLA İŞSİZ VAR”

Yani 95 ülkenin Nüfusundan daha fazla ülkemizde üzülerek söylüyorum. İşsizler var.  Her gün televizyonlara çıkan bakanlar Cumhurbaşkanı ülkemizin büyüdüğünü ve Tüik’in rakamlarıyla her geçen gün geliştiğimizi ifade ediyor. Oysaki Tüik’in yapmış olduğu tüm araştırmalar bize göre doğru değil koskoca Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunu oturmuş eğer Türkiye’de bir gelişme varsa gerçekten Türkiye’de onun dediği gibi bir büyüme varsa neden bu ülkede on milyon işsiz var. Neden bu topraklarda 750bine yakın sağlık işçisini işe almıyorsunuz” dedi.

CHP İzmir Milletvekili ve CHP İlçe Başkanı Hamdi Halis daha sonra Ödemiş Göçmenleri Derneği Başkanı Tuncay Saygıner’i ziyaret ederek sohbet ettiler.

Editör: Haber Merkezi