HABER: AYŞE AKYÜZ


CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı Kadın Kolları tarafından Ödemiş Belediye Ahrandı Aile Gazinosu’nda yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kahvaltısı düzenlendi. Düzenlenen kahvaltıya İzmir Eski İl Başkan Yardımcısı ve 2.Bölge Milletvekili aday adayı Levent Çılı başta olmak üzere Bornova Eski Belediye Başkanı ve İzmir 2.Bölge Milletvekili Aday Adayı Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekili ve 2.Bölge Aday Adayı Mustafa Moroğlu, Ödemiş Eski Belediye Başkanı Bekir Keskin, Ebru Okay, Nurgül Uçar, Nesrin Beykoz, Dr. Ülkümen Rodoplu, Mehmet Birlik, Mustafa Kara ve diğer milletvekilli aday adayları, Bayındır Eski İlçe Başkanı Ali Fuat Özbuldan, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Kadın Kolları Başkanı Emine Barut yönetim kurlu üyeleri, eski ve yeni belediye meclis üyeleri ile muhtarlar katıldı.

Kahvaltıda başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kadın cinayetlerinde yaşamını yitiren kadınlar için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu.

Kahvaltıda bir konuşma yapan Kadın Kolları Başkanı Emine Barut Türkiye’de kadınların gereken değeri görmediğini vurguladı. Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Emine Barut konuşmasında “Ülkemiz koşullarında kadınların kutlama yapacak durumları yoktur. Gün geçmiyor ki kadınlara yönelik şiddet ve cinayetler duyarlı vatandaşlarımızı ve biz kadınları isyan noktasına getirmiştir. Ülkemizde son yıllarda kadın cinayetlerinde artış yaşanmıştır. Bunun en son örneği Özgecan Aslan’ın katledilişidir. Toplumda bizlerin birer birey olduğunu unutan, erkeklerle eşitlik kadının fıtratında yoktur diyen bir zihniyetin yönettiği ülkede yaşamaya çalışıyoruz. Bu zihniyete artık yeter diyoruz.” Açıklamalarında bulunmuştur. Konuşmasında ayrıca,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yan gelip yatma yeri değil bir ülkenin en değerli yapı taşı olan aile kavramının korunmasını sağlamak olduğunu hatırlatarak, eşitlik ve ölümlerin durdurulması için AKP Hükümetinden gerekli kanunların çıkarılmasını talep etmiştir. Kahvaltıyla ilgili olarak Emine Barut emeği geçen başta İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere gençlik kolları, kadın kolları ve partili üyelere teşekkür ederek M. Kemal Atatürk’ün Türk Kadınına verdiği değer adına söylediği şu cümleyle noktalamıştır : “Ey! Kahraman Türk kadını, Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.”

Barut’un konuşmalarının ardından İzmir milletvekili aday adayları kendilerini tanıtıcı birer konuşma yaptılar. Düzenlenen kahvaltıya, kadın milletvekili adaylarının yoğun bir ilgi gösterdi.

İzmir 2.Bölge Milletvekili Aday Adayı Levent Çılı kahvaltıya eşi ile birlikte katılarak kahvaltıya katılan bayanlarla görüşüp hepsinin tek tek kadınlar günü kutladı.

Gazetemiz aracılığı ile Kadınlar gününü kutlayan İzmir 2.Bölge Milletvekili Aday Adayı Levent Çılı “Kurtuluş savaşında, erkeğiyle birlikte cepheye mermi taşıyan, yeri geldiğinde savaşan kadınlarımız bugün ne yazık ki erkeklerle eşitlik kadınlığın fıtratında yoktur, denilerek hakarete uğramakta bundan cesaret alanlar tarafından öldürülmekte, taciz edilmekte tecavüze uğramakta, kesilmekte ve dövülmektedir. 2015 yılında yapılacak olan seçimlerde CHP İktidara geldiğinde ilk işi kadınlara yönelik her türlü şiddetin önüne geçmek olacaktır. Bu konuda en ağır yaptırımları uygulayarak verilen cezaları ağırlaştırmak için çalışmalar yapacaktır. Kadınların gerçek değeri bulduğu Cumhuriyet kadınlarının dövülmediği, öldürülmediği hor görülmediği aydınlık Türkiye’nin ışıkları içinde kadın ışığının parladığı nice 8 Martlar diliyor ve bu vesile ile tüm kadınlarımız 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyorum.”

CHP Kadın Kolları düzenlenen kahvaltının ardından Ulus Meydan’ında bulunan Zübeyde Hanım büstüne çelenk bırakarak Eğitim - İş‘in basın açıklamasına destek verdiler. Gün boyunca Ödemişte yapılan etkinliklere katılan CHP Kadın kolları son olarak Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katıldılar.

Editör: Haber Merkezi