HABER: DİLEK AYVALI
HAK-İŞ’e bağlı Öz-Büro-İş Sendikasının Tire Devlet Hastanesi’nde sözleşmeli personel statüsünde çalışırken kadro şansına sahip olan 99 taşeron işçi Tire’deki Zeytin Ağacı Kafe’de düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelerek kutlama yaptı.

“Umutla beklediğimiz kadro sevincini kutluyoruz”

Programda konuşan Öz-Büro-İş Sendikası Tire Temsilcisi Murat Karakoş katılımcılara hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında, “Hep birlikte umutla beklediğimiz kadro sevincini kahvaltı programında bir araya gelerek kutlamak istedik. Bugüne dek verdiğiniz tüm emekler için sendikam adına teşekkürü borç bilirim. Bu sonucun elde edilmesinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, çalışanların yanında duran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu’na, HAK-İŞ Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan’a hepiniz adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Konfederasyonumuz sabırlı ve dirençli bir mücadele ortaya koydu”
Öz-Büro-İş Sendikası İl Başkanı Sibel Şahin toplantıda yaptığı konuşmada, “Taşeron sisteminin kaldırılması, devlet bütçesinde artıya geçileceği gibi, kurumlarda da işleyişin daha etkin daha kaliteli olup adaletsizliğin de son bulması anlamına gelmektedir. Taşeron sisteminin kaldırılması, yüzbinlerce emekçinin ihaleyle pazarlandığı bu utanç tablosuna son verilmiş olması emeğin bayramı anlamına gelmektedir. İnsan emeğini insan onurunu insan hayatını yok sayan bu yapının tasfiyesi, yıllardır ardı arkası kesilmeyen haksızlıkların bitmesi, yüzbinlerce emekçinin ve milyonlarca aile bireyinin yüreğine su serpmiştir. Özellikle konfederasyonumuz HAK-İŞ sabırlı ve dirençli bir mücadele ortaya koyması ile bize bu günleri sağlamıştır” dedi.

“Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz”
Öz-Büro-İş Sendikası İl Başkanı Sibel Şahin, “HAK-İŞ Konfederasyonu’nun bakanlık ve hükümetle yaptığı görüşmeler sürmektedir. Kapsam dışı kalan tüm çalışanlar için süreç hala devam etmektedir. Kadro süreci ile ilgili çalışmalar da devam ediyor. Ülkenin dört bir yanında çalışmalarımıza aktif destek veren çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bazı sıkıntılar var ancak, ilerleyen günlerle genelgeler ile süreç rayına oturacak. Arkadaşlarımızın yüzünün gülmesini bekliyoruz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bugün burada güzel bir gelişmeyi kutluyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve emekleri geçen tüm bakanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kahvaltı programına Öz-Büro-İş Sendikası İzmir Temsilcisi Sibel Şahin, Tire Temsilcisi Murat Karakoş ile kadro sevinci yaşayan 99 büro çalışanı katıldı.





Editör: Haber Merkezi