HABER:GAMZE ONAN
FOX TV İnci Ertuğrul Kaybolan Çiçekler programına konu olan Kadriye Gündeş dosyası anne Necla Gündeş’in yayında kızı Kadriye’yi amcası Ergün Gündeş tarafından öldürüldüğü iddiasında bulundu. Yayın sonrası anne Necla baba Ercan ve amca Ergün Gündeş Bayındır Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alındı. Sorguları halen devam eden anne baba ve amcanın ifadeleri doğrultusunda Kadriye Gündeş’in öldüğü ve nereye gömüldüğü iddiaları yanıt bulacak.
2 aylık süreçte FOX TV ekibine ihbarlar yağdı. Önce Kadriye’nin kaybolduğu gün intihar eden ve kendisi ile ilişkisi olduğu öne sürülen bakkal Mehmet Liv’in mezarında üst üste gömüldükleri iddiası ortaya atıldı.
7 aylık hamile olduğu iddia edilen Kadriye’nin İzmir’de Tepecik Hastanesi etrafında görüldüğü ve hatta doğum yaptığı iddiaları bir süre gündemi oyaladı. Kamera görüntüleri sonucunda ihbar edilen kızın Kadriye ye benzeyen bir başka kız olduğu ortaya çıktı.
Kadriye’nin peşini bırakmayan FOX ekibi uzun süredir ses alınmayınca bir başka iddia olan Kadriye’nin öldürülüp kuyuya atıldığı eski Furunlu da kuyularda arama çalışmaları yaptı.
Canlı yayın konukları olan anne Necla ve baba Ercan’ın çelişkili ifadeleri ve davranışları sonucunda anne Necla dayanamayarak kızı Kadriye’nin amcası tarafından öldürüldüğünü iddia etti.
Hikayesi
Bayındır'ın kırsal Furunlu Mahallesi'nde yaşayan Ercan - Necla Gündeş Çifti'nin dört çocuğundan 17 yaşındaki Kadriye Gündeş, geçen 25 Ağustos'ta annesine, umreden dönen eşinden Kuran-ı Kerim dersi aldığı mahalle bakkalı 65 yaşındaki Mehmet Liv'in evine gideceğini söylerek saat 10.00'da iki kardeşiyle birlikte evden çıktı. Genç kız, kardeşlerini, evlerinden yaklaşık 100 metre ilerdeki demiryoluna geldiklerinde evlerine gönderdi.
İddiaya göre, dönerken arkalarına bakan kardeşlerine taş atan Gündeş, onları bakmamaları için de uyardı. Ancak genç kızın uzun süre eve dönmemesi üzerine merak eden ailesi, gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen kendisine ulaşamadı. Saat 22.00'yi gösterdiğinde kızlarının başına bir şey gelmiş olabileceğinden şüphelenen, köylerden süt toplama işiyle uğraşan baba Ercan Gündeş, eşiyle birlikte kayıp başvurusunda bulunmak üzere polis merkezine gitti.
Gündeş Çifti'nin polise gitmesinden bir saat sonra ise genç kızın kaybolduğu yerin yakınında Bakkal Mehmet Liv'in cesedi bulundu. Av tüfeğiyle intihar ettiği belirlenen Liv, ertesi gün mahalle mezarlığında toprağa verildi. Gündeş Çifti, eşi kızlarına bir yıldır Kuran-ı Kerim dersi veren Bakkal Liv'in ölümünü, polis merkezinin karşısındaki hastaneye gelen ambulanstan öğrendi.

Editör: Haber Merkezi