Bin aydan daha hayırlı olan ve Kuranı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir gecesinde başta Ödemiş Büyük cami ve Birgi Ulu cami dua etmek ve namaz kılmak isteyen Ödemişlilerin akınına uğradı. Ödemiş Müftülüğü Kadir gecesi programı Birgi ulu camiinde yapıldı. Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç gecenin anlam ve önemini belirten vaaz konuşmasını yaptı.

Vatandaşlar İftar saatinden önce Birgi’ye gelerek burada bulunan İmam-ı Birgivi hazretlerine ziyarette bulunarak dua ettiler. İftar vaktinin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar Birgi de bulunan piknik alanlarında yanlarında getirdikleri yiyecek ve içeceklerle iftarlarını açtılar. Vatandaşlar daha sonra Birgi de bulunan Ulu cami ve Derviş ağa camiinde akşam ve teravi namazlarını kılarak ibadetlerini yapmanın mutluluğunu yaşadılar. Vatandaşlar sahur vaktine kadar Birgi de ibadetlerini sürdürdüler.

Ödemişte Büyük cami avlusunu ve içerisini dolduran vatandaşlar bu sene Büyük Cami de farklı bir durum yaşadılar. Her sene kadınlar yukarıda kendilerine ayrılan namaz kılma bölümü yerine bayanlar bu sene Büyük cami avlusunu doldurdular. Büyük cami etrafında kadir gecesini fırsat bilen hayırseverler tarafından kar helvası, süt ve lokma dağıtımı yapıldı.

 

HABER:AYŞE AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi