Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte, Ödemiş Kadın El sanatları Pazarında hareketlilik yaşanmaya başlandı. İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen misafirlerin özellikle bayanların uğramadan geçmediği Ödemiş’in çeyiz alışveriş merkezi olan, Kadın El sanatları Pazarı doldu taştı.

A’dan Z’ye çeyiz eşyalarının bulunduğu Pazar Türkiye’nin de tek açık hava çeyiz pazarı olarak göz dolduruyor. Çeyiz ürünlerinin yanı sıra tozlu sandıklardan tezgâhlara gizlenmiş bir tarih pazarı olarak da kendini gösteriyor. Pazarda kimi zaman 40 yıl aynı yastığa konulan başın uzandığı çiçekli sarmalar, kanaviçeler, kimi zaman bir efeye yarenlik eden bir çemberde bulunuyor. Ödemiş’te çekimleri süren Yeşil Deniz dizisine çeşit çeşit örtüleri veren Ayşe Yeşil’de tarihe tanıklık edenler arasında yerini almaya devam ediyor.

100 Yıllık gelinlik

Ayşe Yeşil bu kez kendisine Aydın’dan getirilen bir gelinliği satışa sundu. Ayşe Yeşil ; “ Bundan önce sizinle 100 yılık bir gelinlik haberi yapmıştık. Bu günde Aydın’ın dağ köylerinde bu gelinliği getirdiler. Gelinlik tahmin ediyorum ki 100 yılık bir gelinliktir. Üzerinde bulunan nakış işlemeleri mekik denen işlemlerden bu işlemler genelde ayakkabıların üzerlerine nakşedilir. Bu gelinlik kumaşı bakımından da çok özel bir gelinlik, kumaş tamamen ipekten yapılma bir kumaştır.”

 

Editör: Haber Merkezi