Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi tanışma, kaynaşma ve dayanışma toplantısı düzenledi.
Kent Konseyi Kadın Meclisi, havaların ısınmasıyla, şubat ayında açılışı yapılan Ödemiş Kent Konseyi hizmet binası bahçesinde geniş katılımlı Kadın Meclisi Toplantısı düzenledi. Tanışma, kaynaşma ve dayanışma amacıyla 2 Mayıs 2012 Çarşamba günü yapılan toplantıya, Kadın Meclisi üyeleri ve Ödemişli kadınlar ilgi gösterdi.
Kadın Meclisi Başkanı Serpil Özben toplantıdaki konuşmasında, “Bugün burada Ödemiş’in en duyarlı kadınlarından oluşan kalabalık beni çok mutlu etti. Bundan sonraki bütün çalışmalarımızda da birlikte hareket etmeyi umuyorum. Ödemiş Kent Konseyi yapısı gereği diğer sivil toplum örgütlerinden farklı bir oluşum; oturmuş yapısı, hazır personeli ve binası, çalışmalarında Ödemiş Belediyesi’nin desteğiyle Ödemiş için çalışacak gönüllü üyeler için Kent Konseyi mükemmel bir platform. Birçok il ve ilçede henüz kurulamayan bu platforma 2009 yılından beri sahip olduğumuz için Ödemiş’i şanslı görüyorum ve bizlerde Ödemişli kadınlar olarak bu şansı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.
SORUNLAR BELİRLENDİ
Sıcak bir ortamda çay sohbeti şeklinde gerçekleşen toplantıda çeşitli konular görüşüldü, değerlendirildi. Öne çıkan konu başlıkları ise şöyle oldu: “Atık yağların toplanması ve değerlendirilmesi için çalışma başlatılmalı, Saracoğlu Caddesi’ndeki araba parkları yasaklanmalı, caydırıcı önlemler alınmalı (15 dakikadan sonra ücretli gibi), kahvelerin önüne sigara izmaritlerinin atılması yasaklanmalı. Çocuk parklarındaki oyuncakların temizliğine özen gösterilmeli ve bakımları zamanında yapılmalı, Hükümet Meydanı’nın otopark haline gelmesi engellenmeli, kaldırımlara araç park edilmesinin önüne geçilmeli, Ödemiş’in henüz yeraltı çöp konteynırı olmayan bölgelerine yeraltı çöp konteynırlarının yerleştirilmesi.”
Editör: Haber Merkezi