Ödemiş’te 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri dün açılışı yapılan el emeği panayırıyla başladı. Üç Eylül Tayyare Parkı’nda açılışı yapılan ‘Kadın El Emeği Panayırı’nda kadınlar stantlar açtılar, kadın haklarına vurgu yapan dövizler asarak, seslerini duyurdular.
Panayırın açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Özben, “Ödemiş’te üç yıldır geleneksel hale gelen kadın el emeği panayırı, bu yıl da sizlerle birlikte güzel bir hale geldi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri Ödemiş’te Kent Konseyi ve belediyemiz aracılığı ile bir haftaya yayıldı. Bu hafta içinde hem kent konseyinin hem belediyenin, hem birçok sendika ve derneğin etkinlikleri olacak. Bu etkinliklerde de bizleri yalnız bırakmayacağınıza inanıyorum. Panayırımıza katılanlara ve bize bu altyapıyı oluşturan Belediye Başkanımız Bekir Keskin’e de teşekkür ediyorum” dedi.
Serpil Özben’den sonra konuşan Belediye Meclis Üyesi ve Kadın Kolları Başkanı Mualla Akgün ise, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Ödemiş’te coşkuyla, bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kent Konseyi Kadın Meclisi ve belediye işbirliğiyle panayırımız bugün Ödemişlilere açıldı. Bu açılışa katılımcılar sağlarken aynı zamanda açılışa büyük destek sağlayan Başkanımız Bekir Keskin’e ve açılışımıza büyük renk veren belediye bandosuna teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından belediye meclis üyeleri ve belediye yetkilileri panayırda açılan sergileri dolaşarak alışveriş yaptılar. Panayır gün boyunca Ödemişlilerin uğrak noktası haline geldi.
Ödemiş’in Kadın El Sanatları Pazarı’nda açılan Kadın El Emeği Panayırı’na Ödemiş Kent Konseyi, Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi üyeleri, Ödemiş Belediyesi Meclis Üyesi ve CHP Kadın Kolları Başkanı Mualla Akgün, ADD Ödemiş Şube Başkanı Mehmet Eriş ve yönetim kurulu üyeleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Meltem Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları gibi birçok kurum ve kuruluş katıldı.
Editör: Haber Merkezi