HABER: DİLEK AYVALI

Asıl amacı şiddet gören kadınlara hukuksal, sosyal ve psikolojik destek sunmak olan Kadın Danışma Merkezi, kadınların sosyalleşmesi ve kendilerini geliştirmeleri açısından düzenledikleri kurslarda üretilen el sanatı ürünleri Tire Bedesten’de yapılan törenle Tirelilerin beğenisine sundu.

Serginin açılış konuşmasını yapan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, “Hayatın devam ettiği her an eğitimin ve öğretimin devam edeceğini ispatlar nitelikte yanımızda 88 yaşında bir kursiyerimizin olmasından ayrıca mutluluk duyuyorum. Değerli hocalarımıza ve kıymetli kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

ŞİDDET GÖREN TÜM KADINLAR BİZİ ARAYABİLİR

Merkezin çalışmaları ile ilgili bilgi veren Tire Kadın Danışma Merkezi Müdiresi İpek Kendirci, “Bünyemizdeki 75 kursiyerimiz ile el sanatları kurslarında çalışmalar yapan eğitmenlerimizin el emeği göz nuru ürünlerini sergilemekten mutluluk duyuyoruz. Merkezimizde öncelikli olarak şiddet gören kadınlara hukuksal, sosyal ve psikolojik destek sunuyoruz. Geçtiğimiz yıl merkezimizde kırk yama, iğneleme keçe, yöresel dokuma ve seramik cam boyama kurslarını düzenledik. Kadına yönelik şiddet, kadın istihdamı, şiddete neden olan tüm unsurları sorgulamak bizim görevimiz. Devletin sığınma evlerine şiddet gören kadınları gönderen aracı birim biziz. Tüm şiddet gören kadınlar bizi arayabilirler. Telefonlarımız onlara hep açık” dedi.

KADIN KOROSU KURACAĞIZ

Kursların yaz boyunca da devam edeceğini kaydeden Müdire Kendirci, “Kurslarımız devam edecek. Sadece el sanatları kursumuz Ekim ayına kadar ara veriyor. Yöresel dokuma kursumuz yaz boyunca sürecek. Öte yandan yaz süresince yetişkinlere Müzik Öğretmeni Burcu Orbahçı müzik kursu verecek bir kadın korosu kuracağız. Buraya kursa gelen kadınlar sorunları bir süre de olsa unutuyor, sosyalleşiyor, bir şeyler üreterek para kazanır hale gelebiliyor. Biz istiyoruz ki kadınlar biraz daha özgüvene sahip olsun” şeklinde konuştu.

EN YAŞLI KURSİYER 88 YAŞINDA

Tire Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin en yaşlı kursiyeri 88 yaşındaki Fethiye Kösten, “Her gün kursa geliyorum. Müdürümüz ve öğretmen kızlarımızı çok seviyorum. Herkesin gelmesini tavsiye ederim. Kursta kızıma nakış işledim. Seneye de kısmet olursa devam edeceğim” dedi.

Editör: Haber Merkezi