Yaklaşık 55 bin abonenin faturaları 1 Ekim’den itibaren eski tarifeye göre düzenlenmeye başlandı. Haber sonrası su faturaları normale döndü

Mahsuplaşılacak

İZSU, 5216 sayılı yasayla köy statüsünden çıkarılarak mahalleye dönüştürülmüş 191 yerleşim yerindeki su tarifelerinin indirim kapsamı dışında tutulmasının yarattığı mağduriyeti büyük ölçüde giderdiğini açıkladı. Buna göre, 167 yerleşimin "Orman Köyü" vasfını koruması yasal dayanak kabul edilerek, yaklaşık 55 bin abonenin faturaları 1 Ekim’den itibaren eski tarifeye göre yeniden düzenlendi. 167 köyde fazladan yapılan ödemelerle ilgili iade süreci başladı. Bugüne kadar ödeme yapmamış olanlar İZSU veznelerinden ödemeleri gereken indirimli tarife üzerinden hesaplanmış yeni tutarı öğrenebilecek. Fazladan ödeme yapanlar için sonraki ayların faturaları üzerinden mahsuplaşma yöntemine gidilecek. İade yapılmasını isteyenler ise İZSU Genel Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvuruda bulunabilecek. “Mahalle” statüsünde olduğu gerekçesiyle indirimli tarife uygulanamayan toplam 24 köy için yeni bir tarife oluşturularak, yasal çözüm arandığı ifade edildi.

Eylül ayında, fahiş su faturaları ile şaşkına dönen Bayındır Kızılcaovalı vatandaşlar ise “El yakan su faturaları normale döndü. Sesimizi yetkililere haberler ile duyurduk. Yetkililer yanlıştan döndüğü için mutluyuz” şeklinde konuşturlar.

Çare aranan 24 köy

5216 Kanun kapsamında, Büyükşehir sınırlarına dahil olan ve yasal çözüm aranan "Mahalle" statüsündeki toplam 24 köy şu şekilde sıralandı. Aliağa, Yukarı Şehit Kemal, Bayındır,Hasköy ve Karaveliler, Çiğli, Kaklıç, Kemalpaşa, Çiniliköy, Halilbeyli, Örnekköy, Menderes, Bulgurca, Menemen, Buruncuk, Çavuş, Musabey, Seferihisar, Ulamış, Torbalı, Atalan, Bülbüldere, Çapak, Eğerci, Göllüce, Kırbaş, Kuşçuburun, Naime, Özbey, Pamukyazı, Şehitler ve Urla Gülbahçe.

Editör: Haber Merkezi